Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Canı Sıkılan Kapısına 1 Tane İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canı Sıkılan Kapısına 1 Tane İstiyor
Aksaray trafiğindeki sorunlar günden güne büyürken Aksaray belediyesi de konforlu ulaşım için şehirdeki yüzlerce rögar kapağının seviyelerini yola sıfırlarken şehrin dört bir yanına yerleştirilen hız tümsekleri sürücülerin tepkisini topluyor.

İl genelinde şehri merkezi başta olmak üzere birçok ara sokak ve diğer mahallelerde trafik sorunu günden güne artarken son bir yıl içerisinde şehrin dört bir yanına gelişigüzel yerleştirilen hız tümsekleri sürücülerin tepkilerine neden olurken bu tümseklerdeki standartsızlıklarda araçların süspansiyon sistemlerinde büyük çapta maddi hasarlara neden oluyor.

Cami, okul ve çocuk parklarının önüne yerleştirilen hız tümseklerine eleştirilerinin olmadığını söyleyen vatandaşlar il genelinde son 1 yıldır yerleştirilen hız tümseklerinin standardı ne? diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da sorunsuz ve konforlu ulaşım için belediye şehrin her yerinde rögar kapaklarını yol seviyesine getirmeye başladı. Bu çalışması nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak bu çalışmanın yanında il genelinde cami, çocuk parkı ve okullar dışındaki alanlara da hız tümsekleri yapılmaya başlandı. Kimi yollarda asfalttan yapılan tümsekler kimi yerlerde de hazır malzemelerden yapılıyor. Bu malzemelerde de bir standart olmadığından tamamen dursak da sanki araçların motoru yeninden çıkacak gibi oluyor. Bu yollarda sadece otomobiller değil bu yollardan itfaiye, ambulans ve diğer acil durum araçları da geçiyor. Yol üzerinde çocuklar oynasın diye yolda trafik durdurulmaya çalışılıyor.

Bunun sebebinin birileri tarafından açıklanması gerekiyor. Belediye başkanımız 5 sene önce göreve geldiğinde ilk işi il genelindeki bu tümseklerden kurtulmak olmuştu. Belediye arsaları yolu üzerinde kaç tane var sayısını bilmiyoruz, Kurtuluş yolu üzerinde sadece iki zincir market ve bir AVM’nin önünde yani 300-400 metre içerisinde 3 tane var. Kavşaklarda yerleştirilen hız tümseklerinin durumu da ortada. Bu tümsekler için belirlenen kriterler neler? Bu tümseklerin hazır olanlarının araçlara verdiği zararı sadece sürücüler mi biliyor?

Aksaray genelinde trafik sıkıntılı dendikçe şehrin her yerinde trafiği daha çok sıkıntıya sokacak uygulamaların hayata geçirildiğini görüyoruz. Her gün yeni bir trafik ışığı, her gün yeni bir hız tümseği. Sadece E-90 kara yolunun karayollarının kontrolünde olmasına dua eder olduk. Yoksa o yollarda da her 200 metreye bir tümsek yerleştirilecek. Bu ilde yılların konforu artırılacaksa lütfen bu tümseklerden okul, cami ve çocuk parkı olan yerlerdekilerinin haricini kaldırın” çağrısında bulundular.

Hız Tümseklerinin gerekli olduğunu savunan vatandaşlar da açıklamalarında; “Aksaray’da sürücüler çok süratli araba kullanıyor. Çocukların yola çıkması durumunda Allah göstermesin felaket olabilir. Müstakil mahallelerde bizler de bu hız tümseklerinden yerleştirilmesini istiyoruz. Çocukları bakkala, markete yollarken gözümüz arkada kalıyor. Şehir içerisinde hız sınırı 30 kilometreyi geçmemeli. Bunun da tek yolu bu hız tümsekleri. Belediyeden bu uygulamanın devamını yapmasını bekliyoruz. Özellikle çok fazla çocuk olan mahallelerde bu sayılar artırılmalı” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 8
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6 Ayda Bir Zam Talep Etmeye BaşladılarÖnceki Haber

6 Ayda Bir Zam Talep Etmeye Başladılar

Üniversitelere Tercih Süreci BaşladıSonraki Haber

Üniversitelere Tercih Süreci Başladı

Haber Yorumları

  • Yyy30-07-2024 00:38

    Sonunda biri çıktı Yanlışa yanlış dediValla bıktık araba sürmektenAraba sürmek eziyet oldu

  • Yyy30-07-2024 00:38

    Sonunda biri çıktı Yanlışa yanlış dediValla bıktık araba sürmektenAraba sürmek eziyet oldu

  • Boda29-07-2024 23:31

    Bir çok ülkede şehir içi araç kullanım hızı 30km ile sınırlıdır. Ülkemizde maalesef araçlar 50km üzeri hızla kullanılıyor. Şehir içi yollar başta yayalar, bisiklet ve hatta motorsiklet kullanıcıları için tehlikeli hale geliyor.

  • Bulut akin29-07-2024 18:08

    Helal olsun yeni belediye baskanimiza sukurler olsun ki yillar sonra bu soruna cozum buluna bildi ben hollanda da yasiyan bir girbetci olarak gurur duyuyorum memeleketimle insallah dahada guzellesir

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar