Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Cadde Trafiği Çileye Dönüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cadde Trafiği Çileye Dönüyor
Ebulfez Elçibey caddesindeki trafik yoğunluğuna ek olarak cadde de ring halinde trafiği yavaşlatmaya yönelik araçlardan şikâyetler artarken Aksaraylılar caddedeki trafik sorunu konusunda bir çözüm bekliyor.

Aksaray’ın en kalabalık noktalarından olan ve özellikle de akşam saatlerinde binlerce kişinin toplanma yeri olan Ebulfez Elçibey caddesinde trafik, araç yoğunluğu ve yoğunluk içerisindeki bazı sürücüler nedeniyle çıkmaza giriyor.

Gün içerisinde akıcı olan cadde trafiğinin akşam saatlerinden sonra bazı araç sürücülerin çok düşük hız ve yüksek sesle müzik yayını yaparak gece saatlerine kadar caddede ring halinde olmasından dolayı sıkıntıya girdiğini belirten sürücüler açıklamalarında; “Aksaray’da insanların akşam saatlerinde nefes alacakları bir bölge olan Ebulfez Elçibey caddesi ile bu cadde ve arka sokaklarda bulunan çay bahçelerini tercih etmeleri nedeniyle akşam saatlerinde trafik yoğun oluyor. Bu yoğunluk yılın her dönemi olmasına rağmen birçok araç sürücüsü de trafiğin en yoğun olduğu anlarda cadde içerisinde ring halinde olarak caddedeki trafiğin tamamen durmasına neden oluyor. Bu araç sürücülerinin yaşattığı olumsuzluklar sadece bu yönde olmamasına rağmen bu süreç bu şekilde gidiyor. Yüksek sesle müzik yayını yapan kişiler caddede trafik hızını yürüme hızına kadar düşürerek arkalarından gelen araçlardan yüzlerce araçlık konvoylar oluşmasına neden oluyorlar. Kendilerini uyaran araç sürücüleri ile kavga etmeyi bile göze alan bu kişilerin artık bu cadde ile ilgilerinin kesilmesi gerekiyor. Caddede azami hız sınırı gibi asgari hız sınırı uygulaması yapılmalı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan veya trafiğin akışını bozacak şekilde davrananlar hemen tespit edildikten sonra uyarılmaksızın cezalandırılmalılar. Artık bu sorun şikâyetten çileye dönmeye başladı. Makas mevkiinden caddeye giren bir araç yarım saate çarşı merkezine ulaşamıyor. Bunun en büyük nedenlerinin başında da her akşam cadde trafiğini sağlı, sollu işgal eden piyasa araçları geliyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mesire Alanları Dolup TaşıyorÖnceki Haber

Mesire Alanları Dolup Taşıyor

Aksaray Belediye Spor Taraftarı Soruyor;“Stat Hayalimiz Şimdide Tasarruf Tedbirlerine mi Takıldı ?”Sonraki Haber

Aksaray Belediye Spor Taraftarı Soruyor;...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar