Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Buğday Hasadı Beklentilerin Altında Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğday Hasadı Beklentilerin Altında Kaldı
Hasat sezonunun sonuna gelinirken çiftçiler de, tüccarlar da, il genelinde özellikle buğday hasadı beklentilerin altında kaldığını belirttiler.

Tarım ve hayvancılık kenti olan ve hububat üretiminde önemli bir yere sahip olan Aksaray’da hasat sezonunun sonuna gelinirken çiftçiler hasat ettikleri ürünlerin büyük bölümünü borçları nedeniyle satmaya devam ediyor. Aksaray’ın tarım ticaret merkezine getirilen yüzlerce ton hububat 6,5 ile 7 TL arasında alıcı bulurken üreticiler bu yıl ki hasattan da, fiyatlardan da beklediklerini bulamadıklarını söylediler.

Özellikle buğday üretiminde bu yıl ki rekoltenin beklentilerin altında kaldığını söyleyen üreticiler; “Bu senede hasadın sonuna geldik. Beklediğimiz miktarda ürün alamadık. Arpa biraz da olsa beklentileri karşılarken buğday konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Bu yıl Aksaray’da buğday önceki yıllara göre daha az ekildi. Kar yağışı ve kurak geçen bahar döneminin ardından başlayan yağmurlar da ürüne fayda etmedi. Bu nedenle arpa ekili alanlarda da buğday ekili alanlarda da alınan ürün miktarı beklentilerin altında kaldı. Ülke genelinde buğday da sıkıntı olduğunu başka illerdeki üretici arkadaşlarımızdan duyuyoruz. Buğdaydaki hasadın azlığı un fiyatlarını olumsuz etkileyecektir. Açıklanan rakamlar nedeniyle önümüzdeki yıl ekim bu maliyetlerle nasıl yapılacak onu da merak ediyoruz. Allah’a şükürler olsun. Az da olsun ürünlerimizi aldık ve teslim ettik. Geçen sene TMO’nun fiyatı çok iyiydi ama sıra alamıyorduk. Bu sene ise fiyat her yerde aynı, yani TMO’ya götürmeyenler tüccara yakın fiyatla teslim ediyorlar.

Elimizdeki ürünleri satmak zorunda kalmasak aslında bu fiyatlar artacak. Ama borçlar var, mazotu borca alıyoruz, gübre desen aynı, ilaç durumu aynı, elektrik desek o da eşten dosttan aldığımızla ödedik. Yani onlar da ödenecek. Hasadı bizden fazla borçlu olduğumuz esnaflar bekliyordu. Buna da şükür” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eskil’de Kaza 1 ÖlüÖnceki Haber

Eskil’de Kaza 1 Ölü

Kiracılar “Yüzde 25’e Kim Uydu ki ?”Sonraki Haber

Kiracılar “Yüzde 25’e Kim Uydu ki ?”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar