Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bu Kanala Islah ve Bariyer Şart

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Kanala Islah ve Bariyer Şart
Aksaray’ın Yavuz Sultan Selim ve Aksaray Üniversitesi arasında kalan sulama kanalı çevreye yaydığı kötü koku ve haşereler ile yol üzerinde bariyer olmaması nedeniyle faciaya davetiye çıkartıyor.

Aksaray’ın Kurtuluş ve Laleli mahalleleri ile Sağlık kasabasından gelen tahliye kanallarının toplandığı DSİ’nin sulama kanalı meydana gelen ölümlü trafik kazaları ve çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle tepki toplamaya başladı. 1990’lı yıllara kadar şehir merkezi dışında kalması nedeniyle çok büyük sıkıntıya neden olmayan ancak 1990’larla belediye tarafından dağıtılan arsaların dolmaya başlaması ve 2006 yılından sonrada Aksaray Üniversitesinin kurulmasıyla yerleşim alanlarının ortasında kalan tahliye kanalı son yıllarda meydana gelen ölümlü trafik kazaları ve çevreye yaydığı koku ile mahalle sakinleri ile araç sürücülerinin tepkilerine neden oluyor.

Mahalle Sakinleri; “Koku ve Sinek Kaynağı”

Sulama kanalının yakınında ve bir iki sokak uzağında oturan mahalle sakinleri yaptıkları açıklamalarda; “belediye arsaları olarak bilinen yerin tam içerisinden geçen bu kanalın yaydığı koku nedeniyle çoğu zaman evlerimizde duramaz duruma geliyoruz. Bataklık yağıya sahip olduğundan da değişik böcekler ve sivrisinekler içinde bir çoğalma merkezi oluyor. Bu kanal artık eskisi gibi şehrin kenarından geçmiyor. Şehrin tam ortasında kalıyor. Eskiden şehir yerleşkesi burada son bulurken şimdi Üniversite, sanayi, ve OSB ile devam ediyor. Çocuklarımızın bu kanala düşme veya hastalık kapma riskleri de var. Bu kadar yatırımın yapıldığı bu alanda artık bu kanalında ıslah edilmesi ve kapalı hale getirilmesi gerekiyor” dediler.

Sürücüler; “Basit Kazalarda Ölüm Riskini Artırıyor”

Özellikle OSB ve son olarak da küçük sanayi sitesinin bölgeye taşınmasıyla yoğunlaşan yoldaki trafiğin önemli bir bölümünü çeken kanal kenarındaki yolu kullanan sürücüler de yakın zamanda meydana gelen trafik kazalarını örnek göstererek yaptıkları açıklamalarda; “Bu yol geçmişte çok işlek değildi. Burayı daha çok hafriyat kamyonları ve bazen de otomobiller kullanıyordu. Yeni sanayinin yapılması ve faaliyete geçmesi ile OSB yolu kadar bu yolda hareketlendi. Günün her saatinde trafik yoğunluğu var. Kanal kenarında bir tane bariyer yok. Yakın zamanda burada kazalar meydana geldi. Kanala düşen araçlar içerisinde boğularak hayatlarını kaybeden hemşerilerimiz oldu. Bu kanalın kenarında bir bariyer olmalı. Küçük kazalarda bile ölüm riski oluşturan bir nokta. Bu kanalın sorumluluğu DSİ’de diye biliyoruz. Sadece araçlar değil karşı mahallede ikamet eden ailelerin çocukları da bu kanal düşebilir. İstenmeyen olayları yaşamak istemiyorsak buranın tedbirini almak zorundayız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MTV Kararı Konusunda Konuşan Aksaraylılar; “Yatırmıyoruz Deniliyor, Aslında Yatıramıyoruz”Önceki Haber

MTV Kararı Konusunda Konuşan Aksaraylıla...

20 Yaşında Motosiklet Kurbanı OlduSonraki Haber

20 Yaşında Motosiklet Kurbanı Oldu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar