Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bir Günde 676 Ton Hububat Satışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Günde 676 Ton Hububat Satışı Yapıldı
Aksaray Ticaret Borsası (ATB), tarım ticaret merkezinde hububat işlemleri devam ederken son iş gününde ticaret merkezinde toplamda 676 ton hububat satışı yapıldı.

Tarım ve hayvancılık kenti olmasına karşılık su sorununun aşılamamasından dolayı sınırlı ürün yetiştiren Aksaraylı çiftçilerin hasat sezonu sürerken Aksaray tarım ve ticaretinin merkezi olan Aksaray Ticaret Borsasında hareketli günler yaşanıyor. Tarlalarından hasat ettikleri ürünleri Aksaray Ticaret Borsasına getiren üreticiler ürünlerinden alınan numunelerin ardından borsa mezat salonunda açık artırma yoluyla ürünlerini satıyor. Yoğunluğun arttığı Borsada son mesai gününde 404 ton arpa, 75,5 ton ekmekli buğday, 134 ton makarnalık buğday ve 61,5 ton çavdar satışı olmak üzere toplamda 68 satışta 676 ton ürün el değiştirdi. Borsanın son işlem gününde ortalama fiyatlar ise; Arpa Lira 75kuruş, ekmeklik buğday 8 Lira 30 kuruş, makarnalık buğday 9 lira 14 kuruş ve çavdar 6 lira 48 kuruş oldu. Borsada gerçekleşen işlemler konusunda konuşan Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök yaptığı açıklamada; “Aksaray tarımı ve hayvancılığının kalbinin attığı bu merkezde üreticilerimi ile tüccarlarımızı buluşturmak ve şeffaf satış ortamının sağlanması adına çalışmalarımız sürüyor. Hasat sürerken tarlalardan kalkan mahsullerini satmak isteyen çiftçilerimiz ürünlerini ilk olarak tarım ticaret merkezi içerisindeki kantara getiriyor. Burada tartım ve alınan numunenin ardından ürün örneği mezat salonuna getiriliyor. Ürün almak isteyen alıcılar tarafından görülen ürüne belirlenen fiyattan sonra üreticiler ve alıcılar şeffaf bir şekilde alım satım işlemlerini yapıyorlar. ,

Aksaraylı çiftçi ve üreticilerimiz için yıllar önce bu merkezi hizmete sunduk ve büyümeye devam ediyoruz. Bölgenin en büyük ve teknolojik imkânları en gelişmiş tarım ticaret merkezimizde ürün satışlarındaki şeffaflık sayesinde alan da, satan da sıkıntı yaşamadan işini hallediyor. İl genelinde hasat sürerken üreticilerimize bereketli bir yıl diliyoruz. Bu sene Aksaray’ın bazı bölgelerinde de Türkiye’nin pek çok şehrinde de ekin yangınları can yaktı. Üretici abilerimiz kardeşlerimiz bir sene boyunca bu dönemi bekliyor ve bir yıllık ekmekleri için çalışıyorlar. Tarlaların yakınlarında mangal veya ateş yakma gibi durumlardan uzak durulmasını ve araçlardan atılan sigara izmaritlerinin yangınlara neden olacağı için atılmamasını bir kez daha rica ediyoruz” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yetkililer Uyarıyor “YAK-MA-YIN”Önceki Haber

Yetkililer Uyarıyor “YAK-MA-YIN”

Eskil ilçesindeki Böğet Höyüğü'nde İnceleme YapıldıSonraki Haber

Eskil ilçesindeki Böğet Höyüğü'nde İncel...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar