Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bir Anda Şehrin En İşlek Yolu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Anda Şehrin En İşlek Yolu Oldu
Aksaray ile OSB’yi birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim mahallesinden geçen 10’uncu bulvarda trafik sorunu en büyük sorun haline geldi.

Şehir merkezindeki trafik sorununun çözümü beklenirken yeni sanayinin faaliyete geçmesi ve organize sanayi bölgesine işçi taşıyan servisler ile yük taşıyan TIR ve kamyonlarında Yavuz Sultan Selim mahallesi 10’uncu bulvar yolunu kullanmaları trafik sorununu en büyük sorun haline getirdi. Sabahın erken saatlerinden başlayarak akşam saatlerindeki iş çıkış saatlerinde yüzlerce metre araç konvoyu oluşurken yol üzerine eklenen hız önleyici bariyerlerinde etkisi ile trafik akışı durma noktasına geliyor. Aynı bölge ve bulvarı sürücü kurslarının da eğitim alanı olarak kullanması trafik güvenliği açısından sıkıntıyı artırırken bölgede ikamet eden vatandaşlar trafik konusunda acil önlem alınması gerektiğini söylediler.

Bölgeye sürekli olarak gidip gelmek zorunda kalan nakliyeciler de yol güzergahındaki sürücü kursları araçlarının trafikte büyük sorun haline gelmeye başladığını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Organize Sanayi bölgesine giden ve Adana yoluna göre çok daha fazla tercih edilen bu yolda sanayinin de tam anlamıyla faaliyete geçmesi ile trafik sorunu trafik çilesi haline gelmeye başladı. Bölgede peş peşe yapılan hız tümsekleri nedeniyle trafik akışı çok yavaş ilerlerken sürücü kurslarına ait araçların kursiyerlerine verdikleri eğitimleri yolun her iki şeridinde de vermesi güvenlik açısından da sorunu büyütüyor. Akşama kadar bölgede onlarca kurs aracı trafiğin içerisinde saatli bomba gibi hareket ediyor. Sabah ve akşam saatlerinde ise gerek OSB gerekse sanayi sitesinden çıkan araçlar bölgede trafiğin tamamen kilitlenmesine neden oluyor. Artık bu konuda yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor. Bu kadar yoğun olan bir yol sürücü eğitim merkezi olamaz. Bu kurs araçlarının da artık belli bir şerit üzerinde gitmeleri ve yan yana giderek trafiği durdurmamaları gerekli. Bu bölgede inşallah bir felaket yaşanmadan yetkililer burada bir tedbir alırlar. Bölgeyi merak eden öğle vakti değil akşam iş çıkış saati baksınlar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlerimiz Pislikten Uzak Dursun Diye 24 Saat SahadalarÖnceki Haber

Gençlerimiz Pislikten Uzak Dursun Diye 2...

50 Metrelik Bulvar Yolu Şehir Merkezinin Trafik Yükünü AzalttıSonraki Haber

50 Metrelik Bulvar Yolu Şehir Merkezinin...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar