Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Binlerce Ton Molozun Kaldırılması İle Yeni Yaşam Alanı Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binlerce Ton Molozun Kaldırılması İle Yeni Yaşam Alanı Olacak
Aksaray’da yıllarca sanayi sitesi olarak hizmet veren Tacin mahallesindeki alanda yıkım işleri devam ederken geride kalan binlerce ton molozun da kaldırılması ile şehrin vitrini de değişmiş olacak.

Yapımına yıllar öncesinde başlanılan sanayi sitesinin geçen yıl teslim edilmesi ve ardından taşınma işlerinin başlamasıyla boşalmaya başlayan ve bir dönem binlerce Aksaraylının ekmek kapısı olan alan yıkım işlerinin ardından adeta moloz yığınına döndü. Aksaray belediyesi bölgenin bir an önce temizlenmesi ve yaşam alanına dönüşmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürürken ortaya çıkan binlerce tonluk molozun kaldırılacağı alanda merak konusu oldu.

Yıkım işlerine rağmen halen bölgeden taşınmamakta ısrar eden bazı esnaflar dükkan sıkıntılarının bulunduğunu söylerken TOKİ’nin yeni dükkanlar için ne zaman çalışma başlatacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Eski sanayi olarak bilinen bölgede yıkım işleri çok büyük oranda tamamlanırken örnek sanayi sitesinde ise yıkım için iş yerlerinin boşalması bekleniyor.

Dükkânları olmadığı için taşınamadıklarını belirten esnaflar; “Geçtiğimiz yıllarda yapılan sanayi sitesi geçen yıldan beri şehrin yeni sanayi sitesi oldu. Burada yıkım işleri ile bölge moloz yığını haline geldi. O gün şartlarında dükkân alamadık ve şu anda mevcut dükkânımız yok. Sanayi sitesinde boş olan dükkânlar için ise anormal kiralar talep ediliyor. Yeni yapılacak olan TOKİ projesinden dükkân almak için yazıldık ancak duyduğumuz rakamlar bu hayalimizin de boş olduğunu ortaya çıkarttı. Şimdi bu alanda ekmek kavgamıza devam ediyoruz. Daha makul fiyatlarla dükkânlar yapılabilirse bizlerde burada kalmak istemiyoruz” derken bölgenin en kısa sürede temizlenerek Aksaray’a yakışacak bir yaşam alanı olması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet Ekipleri Dönüşlerini HızlandırıyorÖnceki Haber

Emniyet Ekipleri Dönüşlerini Hızlandırıy...

MTA Deprem Haritasında Aksaray Yok Ama…Sonraki Haber

MTA Deprem Haritasında Aksaray Yok Ama…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar