Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Belediye Bahar Hazırlıkları İçin Tam Kadro Sahada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Bahar Hazırlıkları İçin Tam Kadro Sahada
Aksaray Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda şehrin her noktasında bulunan parklarda ve otobüs duraklarında bakım onarım, cadde, sokak ve toplu kullanım alanlarında temizlik ve çöp konteynerlerine çim çit giydirme ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşlara temiz, nezih ve modern bir kent kimliği kazandırmak için ihtiyaçların zamanında ve yerinde çözüme kavuşturulmasına yönelik çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi şehir genelindeki birçok parkın içerisinde bulunan yıpranmış oyun gruplarının ve ışıklandırmaların bakımlarını rutin olarak gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üreten Belediyecilik anlayışı ile Aksaray Belediyesi atölyelerinde üretilen otobüs durakları ve kent mobilyaları da belediye ekiplerince kontrol edilerek kırılan veya yıpranan aksamları yerinde değiştirilerek yerinde çözüme kavuşturuluyor.

Aksaray Belediyesi, ekipleri havaların ısınması ile birlikte şehir genelindeki 48 mahallede, cadde ve sokaklarda çöp toplama, yabancı otların temizliği, çöp konteynerlerinin yıkanması ve dezenfekte edilmesi gibi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Şehir genelinde 48 mahallede 7 Bin 500 adet çöp konteyneri, konteyner yıkama aracı yardımı ile yerinde yıkanarak dezenfekte edilirken çöp konteynerinin çevresi ve çim çit koruması köpüklü su sıkılarak yıkanıyor.

Aksaray Belediyesi ekiplerince hummalı bir şekilde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında, çevreye gelişi güzel bir şekilde atılan ambalaj, kâğıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöp toplanarak poşetlere kondu. Toplanan çöpler kamyona yüklenerek katı atık bertaraf tesisine gönderiliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için çevre temizliği konusunda vatandaşlara da duyarlı olma çağrısında bulundu. Başkan Dinçer, belediye ekiplerinin şehir genelinde yürüttüğü çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Belediye ekiplerimiz her gün şehrimizin her noktasında birçok çalışma gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın da bize destek olmaları için kent mobilyalarını ve otobüs duraklarını kullanırken hassasiyetli davranmalarını istirham ediyorum. 

Çevre temizliği konusunda hem yapısal bertaraf ve ayrıştırma tesislerimizle hem rutin temizlik hizmetlerimizle örnek bir belediyeyiz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan öncelikle mahallelerinden başlayarak, iş yerlerinin ve kullandıkları sosyal donatı alanlarını görmek istedikleri gibi bırakmalarını rica ediyorum” dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gözler Güzelyurt ve Sağlık’taÖnceki Haber

Gözler Güzelyurt ve Sağlık’ta

ASÜ’nün Spor Öğrencilerinden Örnek ÇalışmaSonraki Haber

ASÜ’nün Spor Öğrencilerinden Örnek Çalış...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar