Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bayram Öncesi Trafikte Kuralsızlığa Göz Açtırılmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Öncesi Trafikte Kuralsızlığa Göz Açtırılmıyor
Ülke genelinde trafikte huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik çalışmalarını arttıran emniyet ekipleri kural ihlallerinin önlenmesi için düğmeye bastı. Ülke genelinde denetim ve kontrol çalışmalarına gece gündüz demeden devam eden emniyet ve jandarma ekipleri kuralsızlıklara geçit vermedi.

Aksaray’da dahil olmak üzere tüm şehirlerde gerçekleştirilen kontrollerde farklı kural ihlallerinden pek çok kuralsızlığa gerekli yaptırımların uygulandığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücülere ve yolculara trafik kuralları ile ilgili hatırlatmada bulundu. Ülke genelinde trafik denetimleri ile ilgili son bir haftalık trafik bilançosunu sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya bir haftada 2 milyon 464 bin 169 aracın denetlendiğini belirtti. Bayram öncesinde hız kazandırılan denetimler kapsamında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 312 sürücüye işlem yapılırken hız ihlalinde bulunan 112 bin 26 sürücü de güvenlik güçlerinin radarından kaçamadı. Ayrıca periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 309, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 382, sürücü belgesiz araç kullanan 13 bin 964 ve zorunlu Mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 940 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplam 415 bin 795 araca ve sürücüye işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uyarılarda bulunarak “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım.” dedi.

 

Ülke genelinde yapılan trafik denetimlerini değerlendiren vatandaşlar, “Yaklaşan kurban bayramı öncesinde ülke genelinde olduğu gibi şehrimizin de her noktasında güvenli trafik ortamının sağlanması noktasında çalışmalarının arttırıldığını görüyoruz. Trafikte huzurla yolculuk yapılabilmesi için uymamız gereken kurallar noktasında emniyet ve jandarma ekiplerimiz neredeyse her köşe başında kontrollerini sağlıyorlar. Bizlerin de bu kurallara riayet ederek bu çalışmalara destek vermesi gerekiyor. Özellikle bayram süresince yaşanacak trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak kazaların en aza indirilebilmesi için trafik kurallarına uymamız önem taşıyor.” İfadelerini kullandılar. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsrail Saldırıları ASÜ’de Protesto EdildiÖnceki Haber

İsrail Saldırıları ASÜ’de Protesto Edild...

Emeklinin Gözü Bayram İkramiyesindeSonraki Haber

Emeklinin Gözü Bayram İkramiyesinde

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar