Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bayram Dönüşü İçin Emniyet ve Jandarma Teyakkuza Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Dönüşü İçin Emniyet ve Jandarma Teyakkuza Geçti
Kurban bayramı tatili için Batı illerinden Doğu illerine giden vatandaşların yeniden yaşadıkları illere ulaşımı için harekete geçecek olması Aksaray il emniyeti ile il jandarma komutanlığı trafik ekiplerini harekete geçirdi.

Türkiye’nin merkezindeki konumu nedeniyle birçok ilin ve bölgenin bağlantı noktası halindeki Aksaray’da bayram öncesinde başlayan Batı illerinden Doğu illerine doğru akan trafik ile Kuzey yönünden Güney yönüne akan trafik akışı Aksaray il emniyet müdürlüğü ile il jandarma komutanlığının aldığı sıkı tedbirler sayesinde sorunsuz şekilde ilerlerken bayram tatilinin geride kalması ve trafiğin tersi yönünde tekrardan işleyecek olması polis ve jandarma ekiplerini yeniden harekete geçirdi.

Özellikle son gün trafiğine takılmamak için Cuma günü artması beklenen trafik yoğunluğu için hazırlıklarını günler öncesinden yapan il emniyet müdürlüğüne bağlı bölge trafik ekipleri, trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri ile jandarma trafik ekipleri bugün itibariyle şehirlerarası yollarda sıkı tedbirlerine yeniden başlıyor. E-90 karayolu üzerinde bölge trafik ekipleri devriye ve denetimlerini sıklaştırırken Ankara, Aksaray ve Niğde otoyolunda da bölge trafik ekipleri denetimlerini artırdı. E-90 karayolunun merkez bölgesinden geçen kısmında ise trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri denetimlerini yaparken trafik yoğunluğuna göre trafik akışını hızlandırmak için görev yapacak. Merkez ve merkeze yakın noktalarda polis ekipleri tedbir alırken merkeze uzak olan noktalarda görev yapan il jandarma komutanlığı ekipleri de uygulama noktalarında denetim yaparak trafik konusunda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmeye çalışacak.

Bayram öncesi benzeri tedbirler sayesinde sorunsuz şekilde ilerleyen trafik akışını dönüş yolunda da Aksaray sınırları içerisinde kazasız ve sorunsuz şekilde tamamlamak için görev alacak ekipler Pazar gece saatlerine kadar trafik düzeni için teyakkuzda olacak.

Alınan sıkı tedbirler ve Aksaray trafiği hakkında açıklama yapan vatandaşlar; “Her sene İstanbul’dan bayram ve yaz tatilleri için doğduğumuz ve büyüdüğümüz toraklara gidiyoruz. Her bayram bu yolculuk çileye dönüyor. Bayram öncesi Doğu yönünde yaşanan çile bayram dönüşü tersi yönde oluyor. Aksaray’dan her sene geçeriz. Bu alan gerek dinlenme tesisleri gerekse insanları ile bizlerin en çok sevdiği yerlerin başında geliyor. Şimdi otoban açık olmasına rağmen biz bu yolu seviyoruz. Duble yol, yolda sıkıntı yok, tesisler güzel, insanları samimi ve her şeyden önemlisi yoğun dönemlerde trafik polisleri de jandarmalar da sürekli olarak güzergâhtalar. Bu nedenle trafik magandaları bu bölgede rahat edemiyor. Bizleri durduran polisler bayramlarımızı kutlayıp uyarıyor. Merkeze geldiğimizde trafik yoğunluğuna göre trafik ışıklarından kontrolü polisler alarak trafiği akıtmaya çalışıyorlar. Aksaray bu konuda örnek gösterilecek illerden bir tanesi. Bizler bu şehre geldiğimizde bir sıkıntı görmüyor ve yaşamıyoruz. Bu süreçte bu hava şartlarında görev yapan tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” dediler.  (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düğünler Başlamadan BıktırdılarÖnceki Haber

Düğünler Başlamadan Bıktırdılar

Bu Mantıkla Turizm?Sonraki Haber

Bu Mantıkla Turizm?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar