Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bakanlık vergi Dairelerinde Görünmeyen Zenginlerin Peşine Düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlık vergi Dairelerinde Görünmeyen Zenginlerin Peşine Düştü
Hazine ve maliye bakanlığı vergi denetim kurulu yüksek düzeyde harcaması olmasına rağmen vergi beyan etmeyen mükelleflerin ardından gelir beyanında bulunmamasına rağmen lüks segment olarak kabul edilen 7 bin 885 araç ve sürücüsünü incelemeye aldı.

Aksaray’da da çok sayıda görülen ve değeri on milyon TL ve üzerinde olan lüks segment olarak kabul edilen araçlar ile sahipleri vergi denetim kurulunun merceğine girdi. Daha önceden yüksek düzeyde harcaması olduğu tespit edilmesine rağmen vergi beyanında bulunmayan mükellefleri incelemeye alan Bakanlığın ülke genelinde lüks olarak adlandırılan milyonlarca lira değerinde araçları kullananlara yönelik hamlesinin lüks otel ve restoranlarda gününü gün edenlerin canını yakacağına inandıklarını belirten vatandaşlar, “asgari ücretlinin ödediği verginin yarısını ödeyemeyen milyonerler var” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Yıllardan beri bu ülkede vergi ve gelir adaletsizliğinin olduğunu hep söyledik. Asgari ücretle çalışan veya memur maaşıyla çalışanın yarısı kadar vergi ödemeyen milyonerler var. Bankalarda milyon Euroları olan birçok kişi kaç defa vergi dairesinin önünden geçmiş.

Son yıllara merkezdeki kafeler caddesine uğrayan herkes ildeki yaşam tarzlarının ne kadar farklı olduğunu söylüyor. Bir bardak çaya 50 lira verenler örnek gösterilerek ülkede kriz yok deniliyordu. Bunu da bakanlık şimdi incelemeye almış Umut verici ama sormak gerekir neden bugüne kadar beklenmiş. Bu ilde lüks araçlarla veya milyonluk spor arabalarla gezenler bu parayı nereden alıyor ve aldıkları yerlerde devlete ne kadar ödüyorlar. Bizler artık ülkenin kaymağını yiyenlerin de artık taşın altına ellerini koymalarının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Sürekli olarak dar gelirlilere gelen vergi yükleriyle bu çarkın dönmeyeceği ortadaydı. Bizler de merak ediyoruz, bu ilde 8-10 milyonluk araçlarla caddede fink atanlar kimlermiş, nereden almışlar ve kaç lira vergi vermişler” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Makas Kavşağında Kaza 4 YaralıÖnceki Haber

Makas Kavşağında Kaza 4 Yaralı

Eskil’de Şeker Planörü Ele GeçirildiSonraki Haber

Eskil’de Şeker Planörü Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar