Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aşure Bereketine Ortak Oldular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşure Bereketine Ortak Oldular
Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi öncülüğünde Cuma namazı sonrasında Aksaray’daki camilerde aşure dağıtım programı düzenlendi.

Muharrem ayının sembollerinden olan ve İslam aleminin kutsal inançları arasında yer alan aşure geleneğini yaşatmak amacıyla Aksaray’da aşure dağıtım etkinlikleri yapılmaya devam ediyor. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtım etkinlikleri kapsamında Aksaray Ulu Cami başta olmak üzere Aksaray’daki camilerde Cuma namazı sonrasında aşure dağıtıldı. Aşure dağıtım etkinliğinde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, aşurenin pek çok güzelliği temsil ettiğini belirterek “Muharrem ayı üç aylardan sonra gelen en hayırlı aylarımızdandır. Müslümanların en kutsal saydığı aylar arasında yer alıyor. Birlik ve beraberlik adına Muharrem ayını iyi değerlendirmek gerekiyor. Aşure de bu ayın en kıymetli geleneklerinden bir tanesi oluyor. Aşure, insanlar arasındaki dayanışmayı, kardeşliği, birliği, beraberliği, dostluğu, güzellikleri ve bereketi temsil ediyor. Bu vesile ile Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer ile birlikte tüm vatandaşlarımıza aşurelerimizi dağıttık. Aşure ayımız mübarek olsun. Allah ülkemize zeval vermesin.” ifadelerini kullandı.

 

Aksaraylıların Muharrem ayını tebrik eden Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı konuşmada, “İnancımıza göre Ramazan ayından sonraki en mübarek kabul edilen ayımız Muharrem ayımızdır. Bu ayımızın özel gününü de aşureyle kutluyoruz. Aksaray Belediyesi olarak Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte Aksaray genelinde camilerimizde Cuma namazı sonrasında aşure programları düzenledik ve vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Tüm hemşerilerimin Muharrem ayını tebrik ediyorum.” dedi. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer “SGK ve Maliyeye Borcumuz Yok”Önceki Haber

Dinçer “SGK ve Maliyeye Borcumuz Yok”

Ülkü Kuruyemiş, Görkemli Bir Programla AçıldıSonraki Haber

Ülkü Kuruyemiş, Görkemli Bir Programla A...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar