Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

ASÜ’de Mezuniyet Coşkusu 4 Fakülteyle Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ’de Mezuniyet Coşkusu 4 Fakülteyle Başladı
Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) beş gün sürecek olan mezuniyet törenleri, dört fakültenin öğrencilerinin katıldığı açılış programıyla başladı. Atletizm Stadyumu’ndaki etkinliğe il protokolünün yanı sıra öğrenci velileri de iştirak etti. Konuşmalar, derecelerin ödüllendirilmesi, kortej yürüyüşü, eğlence… Açılış programı birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Arıbaş; İstikrar, Toplumsal Fayda ve Ortak Akla Vurgu Yaptı

Etkinlik açılışında kürsüye gelen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, kurumdaki çalışmaları istikrar, toplumsal fayda ve ortak akıl ekseninde yürüttüklerini söyledi. ASÜ’nün her geçen yıl büyüdüğünü ve yükseköğretim alanında adından başarılarla söz ettirdiğini anlatan Arıbaş, göreve geldikleri 11 aylık süreçte yaptıkları çalışmalarla büyümeye ivme kazandırma çabasında olduklarını dile getirdi. Geçen süre içine yaptıkları kimi çalışmalardan örnekler sunan Prof. Arıbaş, “Geçtiğimiz bir yıl içinde farklı alanlarda çalışma yapan 25 akademisyenimiz dünyadaki en üretken 10 bin bilim insanı içinde yer alma başarısını gösterdi. Yine aynı verilere göre yedi akademisyenimiz, dünya genelinde en etkin bilim insanları arasında, yüzde ikilik dilim içine girmeyi başardı. Üniversitemiz pek çok bilimsel araştırma platformunun raporlarına göre kendisiyle yaşıt üniversiteler arasında ilk basamaklarda yer alıyor. Onlarca akademisyenimiz -TÜBİTAK başta olmak üzere- farklı kurumlardan destek aldı ve üniversitemizin bilimsel yükselişine katkı sundu” dedi.

Yazılım, Yapay Zekâ ve Bilişim Alanlarında Projeler Artacak

Göreve geldikleri günden bu yana öğrencileri bilimsel çalışmaların öznesi haline getireceklerini belirttiklerini ve bu konuda güzel işler ortaya koyduklarını söyleyen Arıbaş, “Onlarca öğrencimizin bilimsel çalışması farklı kurumlarca desteklendi. TEKNOFEST başta olmak üzere pek çok yarışmaya katılan öğrencilerimiz derecelerle döndü. Savunma sanayi alanında kullanılabilecek roket projesi başta olmak üzere teknoloji sektörüne dönük çalışmalar yapan öğrencilerimizi her zaman destekledik. Sanatsal gösteriler, akademik seminerler ve konferanslar, ulusal ve uluslararası teknik geziler, kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğümüz ortak eğitim programları, kurslar, mesleki deneyim kazanma etkinlikleri, sportif çalışmalar… Çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Kampüste öğrencilerimiz için geçtiğimiz 11 ayık süreçte yaklaşık 300 adet etkinlik yaptık. Yazılım, yapay zekâ, bilişim, endüstriyel üretim ve tasarım, hava ve uzay sanayine yönelik bilgilendirme ve uygulama projelerinin sayısını arttırıyoruz” diye konuştu.

Rektör Alpay Arıbaş, Kampüsteki Fiziki Çalışmaları Anlattı

Sadece bir yıl içinde uluslararası düzeyde onlarca üniversiteyle öğrenci değişim projeleri kapsamında yeni protokoller imzaladıklarını ve ulusal ölçekte projeler ürettiklerini ifade eden Rektör Arıbaş, öğrencilerin henüz okurken iş sahibi olmalarına yönelik de çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Yerli ve milli üretim hamleleriyle, bölgesinin ve dünyanın yükselen gücü olan Türkiye’nin daha da büyümesi adına çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen ASÜ Rektörü, “Bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Kampüste yaptıkları bir takım fiziki çalışmalara da temas eden Prof. Arıbaş, “Yeni ağaçlandırma faaliyetleri ile çevremizi yeşillendirdik. Öte yandan ek ödenek çıkartılmasını sağlayarak -ki bu üniversite tarihinde bir ilktir- Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun atölye binası için inşaat çalışmasına başladık. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi Kliniğimizin cihaz ve malzeme eksiklerini giderdik. Bunun yanı sıra 2021’den beri sonlandırılamayan Tıp Fakültesi morfoloji binasının ihalesini gerçekleştirdik” dedi.

“İyi İnsan Olun, Çünkü Sadece İyilik Her Daim İyilik Doğurur”

Bahsi geçen tüm çalışmalar için Aksaray Valisine, milletvekillerine, belediye başkanına, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür eden Rektör Alpay Arıbaş, konuşmasını öğrencilere yönelik nasihatlerle sürdürdü. Sürekli öğrenme ve kendini yenileme tavsiyesinde bulunan Prof. Arıbaş, şunları söyledi: “Hangi işi yaparsanız yapın, o işi en iyi yapan olun. Hayatta pek çok zorluk ve engelle karşılaşacaksınız ama kendinize güvenirseniz ve inancınız yüksek olursa zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Kendi değerlerinizi ve ilkelerinizi koruyun fakat farklı bakış açılarına da açık olun. İyi iletişim kurabilen ve empati yapabilen insanlar hayatta her zaman öne çıkar. Başkalarının duygularını anlamak ve onlarla etkili bir şekilde iletişim kurmak kişisel ve profesyonel hayatınızda size büyük avantaj sağlayacaktır. Hayatınız boyunca vefalı olun ve fedakârca çalışın. Hayallerinizin peşinden gidin ve kendinize hedefler belirleyin. Hepsinden çok daha önemlisi iyi birer insan olun! Çünkü sadece iyilik her daim iyilik doğurur.”

Vali Yardımcısı Kılınçkaya; “Üniversiteler Şehirlerin Estetiğidir”

Mezuniyet törenlerinin, yaşattığı gurur ve heyecan kadar tatlı bir hüzün ve burukluk da barındırdığını ifade eden Aksaray Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya ise üniversitelerin şehirlerin vizyonu, estetiği ve dışarıya açılan penceresi olduğunu dile getirdi. Üniversitelerin bugün ve yarın arasında köprü kurduğunu, değişim ve dönüşümün lokomotifi olduğunu kaydeden Kılınçkaya, ASÜ bunların hepsini fazlasıyla ve layıkıyla yerine getiriyor. Gençlerimize sadece bilgi yüklemiyor; yeni ve büyük hayaller de aşılıyor” dedi. Hakan Kılınçkaya sözlerinin son kısmında öğrencilere şu cümlelerle seslendi: “Öğrencilik zor zanaattır, uykusuzluktur, özlemdir, kendinden fedakârlıktır… Ancak sizler bunların hepsini geride bırakıp ipi göğüslemeyi başardınız. Hayatta her zaman mütevazı olun. Sahip olduğunuz en büyük güç bilginiz ve herkese yeten sevginiz olsun. Hiçbir zaman vazgeçmeyin ve asla pes etmeyin. Küçük şeylerden etkilenip ideallerinizden kopmayın. Ötekileştirmeyin ve kimseyi sevgi çemberinin dışında tutmayın.”

“Öğrencilerimizin Başarısı Ailelerini ve Bizleri Onurlandıracak”

Mezuniyet törenindeki fakülteleri temsilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru katılımcılara hitap etti. Öğrencilerin kariyer basamaklarını en iyi şekilde tırmanacaklarına olan inançlarının tam olduğuna dikkat çeken Prof. Arzu Doğru, “Sizlerin elde edeceği başarılar ve topluma sunacağınız katkılar ailenizi ve bizleri yüceltecek ve onurlandıracaktır. Bilim, doğası gereği her daim gelişim içerisindedir. Bu nedenle bilgi ve becerilerinizi geliştirmeyi ihmal etmeyiniz” dedi. Prof. Doğru, konuşmasının devamında öğretmen adayı mezunlara seslendi. Eğitim Fakültesi mezunlarının kendisine, ailesine, ülkesine ve dünyaya karşı sorumluluğu olan öğretmenler olduklarına dikkat çeken Prof. Doğru, öğretmenlik görevini yerine getirirken öğrenciler için rol model olunması gerekliliğine vurgu yaptı. Öğretmen adaylarının herhangi bir ırk, dil, inanç, ideolojik veya sosyal ayrım yapmadan görevlerini icra etmelerinin önemine temas eden Dekan Doğru, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi yeni nesli sizler yetiştireceksiniz” diye konuştu.

Müzik Bölümünün dinletisi ve yapılan konuşmaların ardından üniversite genelinde ve fakülteler düzeyinde ilk üçe giren öğrencilere belge ve plaketleri takdim edildi. Bu yıl üniversite birincisi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Özgür Altınsoy oldu. Eğitim, İletişim, Mimarlık ve Turizm Fakültelerini kapsayan tören, kortej yürüyüşü, öğrencilerin kep atması ve müzik gösterisi ile tamamlandı. (ASÜ Basın)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alt ve Üst Yapı Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

Alt ve Üst Yapı Çalışmaları Sürüyor

Jandarma Uygulamalarını SıklaştırdıSonraki Haber

Jandarma Uygulamalarını Sıklaştırdı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar