sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaraylılar “Trafik Değil, Eğitim Sorunumuz Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylılar “Trafik Değil, Eğitim Sorunumuz Var”
Artan trafik sorunu ve alınması gereken tedbirler konusunda konuşan vatandaşlar; Sorunun sadece trafik olmadığını belirtirken sürücüler ve yayaların trafikteki en büyük sorunu oluşturduğunu söyleyerek “Asıl orunumuz trafik değil, eğitim” dediler.

200 Bin sayısına yaklaşan araç sayısı ve artan nüfusu nedeniyle trafiğin en büyük sorunlardan birisi haline gelmeye başladığı Aksaray’da alınan tedbirler de sorunu azaltmazken Aksaraylı vatandaşlar trafikteki en büyük sorunun sürücüler ile yolları işgal eden esnaflar diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da trafik sorunu diyerek sürekli haberler görüyor ve çarşı merkezinden başlayarak birçok yerde de bu sorunların nedenlerini gözlemliyoruz. Aksaray’ın trafikle ilgili bir sıkıntısının olmadığını düşünüyoruz. Aksaray’ın en büyük sorunlarından birisi eğitim ve trafik kültürü. Sürücülerin birbirlerine veya yolda giden yayalara karşı saygısı yokken yayaların da aynı şekilde araç sürücülerine ve trafik kurallarına hiçbir saygısı yok. Sorun bu yüzde çözülemiyor.

Araç denetimlerinde trafik içerisinde sadece motoru olan araçlardan başka unsur yokmuşçasına sadece otomobiller denetlenip onlara cezalar kesiliyor. Ancak trafiğin olduğu yollarda bulunan tüm unsurlar denetlenmeli ve sorunlar en aza indirilmeli. Yol ortasından gitmekte veya ters şeritten otomobilin şerit dışına çıkmasına neden olacak bir bisikletli ya da yola gelişigüzel çıkmak ısrarından vazgeçmeyen sürücüler. Bunların tamamı trafik sorunları arasında yer alırken sadece otomobil ve motosikletler üzerinde denetim yapılıp onlarla bu sorun çözülmeye çalışılıyor.

Bununla beraber Aksaray belediyesi şehrin birçok yerinde yol yenileme ve genişletme çalışması yaptı. Atatürk Bulvarında yol genişletilirken tek sıra araç parkı en kalabalık saatlerde bazı noktalarda 2 sıraya çıktı. Buna merkezden başlayarak çok sayıda örnekler ekleyebiliriz. Eski sanayi caddesinde ikinci sıra araç parkına izin verilmeyecekken bazen 3 sıra bile araç bırakanlar oluyor. Şehrin en ücra noktalarından başlayıp şehir merkezinde bile her köşe başına park eden ağır vasıta araçlarının bu merkeze girmesine veya park etmesine neden göz yumuluyor bunu da anlamıyoruz. Polis ekipleri akşama kadar denetim yapıp ceza da yazsalar Aksaraylı olarak ısrarlarımızdan vazgeçmeyip şikâyet ediyoruz. Bu şehrin en büyük sorunlarının başında trafik eğitimi ve kültürünün olmaması geliyor. Otoparkta araç park etmeyi bilmeyen sürücüler nedeniyle onlarca araç park edecek yer bulamıyor. İsteyen buna onlarca örnek ekleyebilir ancak herkes en kolayını seçerek birilerini suçlama yoluna gidiyor. Şehrin trafik sorunundan çok eğitim sorunu var” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kafeler Caddesi Kahvehaneler Caddesi Olma YolundaÖnceki Haber

Kafeler Caddesi Kahvehaneler Caddesi O...

“Nesillerimizi Yok Etmek Değil Korumak İstiyoruz”Sonraki Haber

“Nesillerimizi Yok Etmek Değil Korumak İ...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar