Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaraylılar Soruyor; “Silah Tamam da Ya Düğün Konvoylarındaki İhlaller Ne Olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylılar Soruyor; “Silah Tamam da Ya Düğün Konvoylarındaki İhlaller Ne Olacak”
Geçtiğimiz gün Aksaray Valiliği tarafından organize edilen ve özellikle düğün ve diğer kutlamalarda silah kullanımı konusundaki çalışma nedeniyle Valiliğe teşekkür eden vatandaşlar “Aynı düğünlerde ihlal edilen trafik kuralları ve konvoydaki bazı araçların yaptığı trafik terörü ne olacak” dediler.

İl genelinde bu yıl sayısı az da olsa geçtiğimiz yıl yapılan düğün, nişan, sünnet ve asker eğlencelerinde kullanılan silahlar konusunda Aksaray Valiliği çok geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda güvenlik güçleri kurum, müdürleri ile mahalle, köy ve kasaba muhtarları da hazır bulundu. Düzenlenen güvenlik toplantısı silah ve yaralayıcı maddelerin kullanımı konusunda verimli geçerken Aksaraylılar da sorunun sadece silah kullanımı olmadığını söylediler.

Özellikle il merkezinde ve köy yollarında oluşturulan düğün konvoylarının felakete davetiye çıkarttığını ve sürekli başka sürücülerin dikkati sayesinde katliam gibi kazaların önlendiğine dikkat çeken vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “İlimizde düğünlerdeki silah kullanımının önüne geçmek için verimli bir toplantı düzenlendiğini basın aracılığı ile gördük. Yetkililere teşekkür ediyoruz.

Ancak bu düğün organizasyonlarında sorun sadece silah kullanımıyla kalmıyor. Aksaray’daki düğünlerde insanlar tüm kural ihlallerini kendilerine hak görüyorlar. Her düğün konvoyunun içerisine giren birkaç tane araç ildeki tüm trafik kurallarını ihlal etmesine rağmen bir türlü hak ettiği cezayı görmüyor. Şehrin en kalabalık caddesinde yol keserek akan trafiği durdurup dakikalarca insanların yolda kalmasına neden olanlar da var. Yolun her şeridini kapayıp işine veya evine yetişmeye çalışana yol vermeyen de var. Bu araç sürücüleri ve düğün konvoylarının trafikte yaptığı ihlaller konusunda da bir denetleme yapılması ve artık Aksaray’ın bir şehir olduğunun 3-5 magandaya öğretilmesi gerekiyor. Köy ve kasabalardaki düğün konvoylarında geçmiş yıllarda ölümlü trafik kazalarını gördük ve duyduk. Bu kazalarda bu sürücülerin sebep olduğu kazalar. Köy ve kasabalara gidenler şahit olmuştur. Karşıdan gelen sürücülerin iyi niyeti ile bu düğün konvoyları felaketle sonuçlanmıyor. Artık bu konvoylar konusunda da silahla yapıldığı gibi etkin bir mücadele gerekiyor” dediler. (Haber: E. BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu Köy ve Kasaba Ziyaretlerine Devam EdiyorÖnceki Haber

Vali Kumbuzoğlu Köy ve Kasaba Ziyaretler...

Esnaflar “Fırsatçılık Fabrika ile Son Satıcı Arasında”Sonraki Haber

Esnaflar “Fırsatçılık Fabrika ile Son Sa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar