Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaraylılar “Derdimiz Seçim Değil, Geçim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylılar “Derdimiz Seçim Değil, Geçim”
Yaklaşan yerel seçim için aday adayları kulis çalışmalarını sürdürürken Aksaraylı vatandaşların çoğu yaklaşan yerel seçimler öncesi sorulan soruya “Bizim derdiğimiz seçim değil, geçim” cevabı verdi.

Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimler için Aksaray belediye başkanlığı başta olmak üzere tüm ilçe, belde belediye başkanlığı ve muhtarlıklar için adaylar çalışmalarını sürdürürken Aksaray’da şu ana kadar konuşulan adaylardan hiçbirisi resmi bir açıklama yapmadı. Daha çok kamuoyunda ismi konuşulan adaylarla potansiyel adaylar içerisinde hangilerinin aday olacağı ve kimlerin yerel seçimlerde aday olacağı konusunda ildeki siyasi partiler başvuruları beklerken “Yerel seçimlerde kimi başkan adayı görmek istersiniz?” sorusuna Aksaraylılar genel olarak “Bizim derdimiz seçim değil, geçim” cevabı verdiler.

Özellikle ekonomik kriz ve fırsatçılık konularında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar açıklamalarında; “Yaklaşan yerel seçimlerde kimin aday olduğunun bu gün için bir önemi yok. Bu süreçte en büyük sorunumuz ekonomik kriz. Bu kriz sürecine birde ceplerini daha fazla doldurmak isteyen fırsatçılar eklenince bizlerin hayatları çekilmez bir hale geliyor. Aksaray genel yapısı ile zenginleri olsa da orta ve alt gelir düzeyine sahip halktan oluşuyor. Yani nüfusumuzun çok büyük bölümü bu süreçte aybaşını getirmek için çırpınıyor. Ancak birileri de bu süreci kendi lehlerine çevirerek milletin durumuna bakmadan gelirlerini ona katladılar. Denetimsizlik ve müdahalelerde geç kalınması diğer insanları da bu konuda cesaretlendirdi. Pandemi dönemindeki fırsatçılığa zamanında müdahale edilmemesiyle başlayan süreçten bu güne kadar her alanda anormal fiyat artışları yapılarak halk daha çok perişan edildi. Şimdi ise ev sahipleri kiracıların burnundan getiriyor. İl genelindeki neredeyse tüm konutlarda kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorun büyümesine rağmen kimse bu sorunu görmüyor. Halkın çoğu 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyor ve işçilerinde büyük bölümü 11 bin 400 liraya çalışıyor. Böyle bir ortamda ev sahiplerinin talepleri orta sınıf bir daire için bile emekli maaşlarına kadar ulaştı. İlde 13-15 bin lira aralığında konut satıldığı iddiaları var. Bu durumda kimse tarafından görülmüyor. Yani şu anda bizler ay sonunu getirme ve sokakta kalmama derdindeyiz, yapılacak olan seçimler başkalarının derdi” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanal Hırsızlara Dikkat!Önceki Haber

Sanal Hırsızlara Dikkat!

Miniklere Hayvan Sevgisi AşıladılarSonraki Haber

Miniklere Hayvan Sevgisi Aşıladılar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar