Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Aksaray’da Bayram Havası Yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aksaray’da Bayram Havası Yok”
Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık satışı yapılan Pazar ve mandıralar ile kent merkezindeki kapalı çarşıda beklenen hareket yok.

Kurban bayramına sayılı günler kala yaşanılan ekonomik süreç bayramın tadını da kaçırdı. Kurban satışı yapılan yerlerde geçmiş yıllarda yaşanan yoğunluk kurbana sayılı günler kalmasına rağmen görülemezken kent merkezindeki alışveriş merkezleri ile kapalı çarşı içerisindeki işyerlerinde geçmiş yıllardaki yoğunluk yok.

Geçmiş yıllarda bayram öncesi bayram ikramlıkları ve bayram alışverişleri için kent merkezindeki kapalı çarşıya akın eden Aksaraylıların yaptığı alışverişler esnaflar için can simidi olurken bu yıl bayrama günler kala kapalı çarşıda yaprak kımıldamıyor.

Mayıs ayı itibariyle birlikte işlerinin aniden kesildiğini belirten esnaflar bayrama günler kala bekledikleri hareketin de olmadığını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Yılın bu döneminde kapalı çarşı içerisinde işler yaz ayına göre düşük oluyordu ama bu seneki gibi bir durgunluğu daha önce yaşamadık. Bayrama günler kalmasına rağmen akşama kadar oturuyoruz. Yaşanan ekonomik sıkıntının halkı ne kadar sıkıntıya soktuğu bu süreçte daha çok belli oldu. İşlerimizin azalacağını tahmin ediyorduk ancak hiç olmayacağını beklemiyorduk. Bayram için artık son 4 gün, bu 4 günde inşallah işlerimiz açılır. Bizlerde ödeme planlarımızı bayram alışverişlerine göre hazırladık. Ay sonu ödemeler ona göre yüklü. Son 4 günde biraz hareketlenme olursa bundan sonraki süreçte inşallah yaz bereketi ile bu süreci kazasız belasız atlatırız.

Eskiden alışveriş denilince akla ilk gelen yer kapalı çarşıydı. Ancak son yıllarda AVM kültürü ve ulusal bazdaki büyük firmaların açtıkları şubeler müşterilerin yarısını bizden aldı. Bununla beraber internet ortamından yapılan satışlar da gençlere hitap etmeye başlayınca artık bizlerin işi her sene daha da düşmeye başladı. Bu süreci de ekleyince aslında çok fazla şaşılacak bir durum yok ama artık ödemelerde gerçekten sıkışmaya başladı. Pandemi sonrası yaşadığımız süreçte zaten bizleri içeri sokmuştu şimdi tam anlamıyla çıkmaza doğru ilerliyoruz. Dükkân kiralarını bile ödeyemeyecek duruma doğru ilerliyoruz. Umudumuz kalan 4 gün inşallah bu süreçte biraz olsun hareketlenme olur da ay sonuna söz verdiğimiz ödemelerimiz yapabiliriz” derken şeker, lokum ve tatlı satan işletmelerde geçmiş bayramlarda yaşanan yoğunluğun olmadığını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “şeker ve lokum konusunda hemşerilerimiz geçen bayramdan kalan şekerlerinin üzerini tamamladıkları için çok fazla bir hareketlilik olmaz. Ancak tatlı siparişleri konusunda günler öncesinden siparişlerimizi alır ve yüzlerce tepsi tatlı satardık. Bu bayramda çarşı merkezindeki yoğunluk gibi bizlerin satışları da beklemediğimiz şekilde. Bunun en büyük sebebi, ekonomik sıkıntı. İnşallah bayram sonrası işlerimiz açılır da biraz olsun nefes alabiliriz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çarklar Kurbanlıklar İçin DönüyorÖnceki Haber

Çarklar Kurbanlıklar İçin Dönüyor

Engelsiz Yaşam Merkezinde Yaz Kursları BaşlıyorSonraki Haber

Engelsiz Yaşam Merkezinde Yaz Kursları B...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar