Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaray TR 71’in En Çok Göç Veren İli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray TR 71’in En Çok Göç Veren İli Oldu
TÜİK verilerine göre Aksaray TR 71 bölgesinde Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale illeri arasında 5 bin 978 kişi ile en fazla göç veren il oldu.

2000’li yılların başına kadar istihdam sahasının darlığı nedeniyle özellikle Avrupa ülkelerine sürekli göç veren Aksaray’da kurulan büyük işletmeler ve organize sanayideki fabrikalar nedeniyle göç hareketi tersine dönerken Türkiye İstatistik Kurumunun son verileri Aksaray’daki göç yönünün yine değiştiğini ortaya çıkarttı.

TÜİK’in verilerine göre 2022-2023 arasında il genelinde 5 bin 978 kişi Aksaray’dan ayrılırken Aksaray’a il dışından 2 bin 848 kişi göç etti. Aksaray’ın göç listesindeki verileri -3 bin 130 olarak kayıtlara geçerken Aksaray’la denk olarak kabul edilen illerden göç oranı; Kırşehir -2 bin 323, Nevşehir - Bin 293, Kırıkkale – Bin 235 olurken Niğde -  429 ile en az göç veren il oldu.

TÜİK’in açıkladığı verilerin büyük bölümünün memur atamalarından kaynaklı olduğu değerlendirilirken diğer göç olaylarının yine Avrupa ülkelerine olduğu görüşünde bulunan Aksaraylılar açıklamalarında; “Aksaray tarihinde göçün olumsuz etkilerini en fazla yaşayan illerin başında geliyor. Türkiye genelinde birçok ilde göç olayları olmuştur ancak yurt dışı göçler büyükşehirlere çalışmak için gidenler kadar yıkıma neden olmamıştır. Son yıllardaki ekonomik sıkıntılar ve gençlerin istedikleri işleri bulamamaları gözleri yeniden Avrupa’ya çevirdi. Şimdi anne ve babalar da çocuklarını Avrupa konusunda yönlendirmeye başladılar. Son 2-3 yıla kadar gençler ilde yaşamayı tercih ederken şimdi sosyal ve ekonomik sebeplerden dolayı Avrupa’ya gitmeye çalışıyorlar. Bu rakamın çok daha fazla olduğunu düşünüyorduk ama beklentinin altında çıkmış” ifadelerini kullandılar. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 9
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Mağazaların Poşet Tezgâhından ŞikâyetçiÖnceki Haber

Halk Mağazaların Poşet Tezgâhından Şikây...

Ormana Sıçrayan Anız Yangını SöndürüldüSonraki Haber

Ormana Sıçrayan Anız Yangını Söndürüldü

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar