Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

AFAD’dan Rekor Süre

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFAD’dan Rekor Süre
Aksaray genelinde ve bölgede rekor olay müdahalesi ve olaylardaki başarısı ile sürekli gündem olan Aksaray il Afet ve Acil Durum müdürlüğü ekipleri son çalışmalarında 3 bin metredeki hayatları kurtarmak için rekor sürede olay yerine ulaştı. Daha önceki yıllardaki kurtarma operasyon sürelerine göre AFAD eğitimleri ile süreyi hedeflenenin altına indirdi.

Aksaray’ın en başarılı kurumlarından olan ve 6 Şubat tarihli depremlerde Elbistan ilçesindeki arama kurtarmadan sorumlu olan Aksaray AFAD il müdürlüğü ve personeli Elbistan bölgesindeki rekor arama kurtarma faaliyetlerinin ardından Aksaray merkezdeki olaylara müdahale süresi ile göz kamaştırıyor. İl merkezindeki her türlü afet olaylarına müdahale eden AFAD birimleri son olarak Hasan dağı bölgesinde gerçekleştirdikleri başarılı kurtarma operasyonu ile yeniden gündeme geldiler. Geçtiğimiz hafta sonu dağa tırmanış gerçekleştiren 3 dağcıdan birisinin düşmesi ve köprücük kemiğini kırması anonsu ile oluşturulan kurtarma ekibi ile harekete geçen AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri herhangi bir hava ve kara aracı ile ulaşım imkanı olmayan alana 3 saatlik rekor tırmanışın ardından ulaşarak yaralı olan dağcı ile arkadaşlarını güvenli bölgeye indirerek hayatlarını kurtardılar. Hava desteği de alınan kurtarma operasyonunda arazinin bozukluğu nedeniyle helikopter daha önceden belirlenen alanda bekletilirken dağa tırmanan ekipler yaralıyı sedye ile taşıyarak 3 kişinin de hayatlarını kurtardılar.

“Alana Ulaşım İçin Başarılı Bir Süre”

AFAD koordinesinde gerçekleştirilen arama kurtarma operasyonunun yapıldığı alanı değerlendiren dağcılar arama ve kurtarma operasyonu için AFAD ekiplerinin çıkış ve inişlerinin hesaplanandan kısa olduğunu ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da AFAD gerçekten eğitim ve birikim olarak artık sürekli olarak kendini yenileyip yeni rekorlara imza atıyor. AFAD’ın müdahale ettiği olaylara bakılırsa her sene Türkiye’de dereceye girdiği görülecektir. Bununla beraber Aksaray AFAD’ın ne kadar hazır bir arama kurtarma birimi olduğunu deprem bölgesine giderek başka illeri gören herkes gördü. Bu konuda Elbistan ilçesinde efsane oldular. Aksaray’da son olan arama kurtarma faaliyetini değerlendirirsek, Bu alan bilindiği gibi motorlu araçlar için (Hava ve Kara taşıtları) ulaşım imkanı bulunmayan bir alan. Buraya tırmanmak için de inmek için de yay şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Hafta sonu kaza sonucu dağda mahsur kalan dağcıların bulunduğu alandan yaralıların alındığı süreye bakılırsa gerçekten büyük başarı diye düşünüyoruz. Bu alana yaya tırmanış süresi ve dolu yani sedye ve bitkin iki dağcı ile iniş süresine bakıldığında gerek AFAD gerekse UMKE ve jandarma timlerinin çok hızlı hareket ettiğini değerlendiriyoruz. Belki de bu güne kadarki en kısa süreli tırmanış ve iniş gerçekleştirilmiş. Bu çabalarından dolayı operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobille Çarpışan Hafif Ticari Aracın Sürücüsü Öldü, 2 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Otomobille Çarpışan Hafif Ticari Aracın...

Belgemen “Yerel Seçimlere Hür ve Müstakil Gireceğiz”Sonraki Haber

Belgemen “Yerel Seçimlere Hür ve Müstaki...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar