Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

9 Günde 250 Bin Kişi Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9 Günde 250 Bin Kişi Ziyaret Etti
Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Kitap Günlerini 250 Bin vatandaş ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kitap Günlerine katılan tüm ziyaretçilere, yayınevlerine, yazarlara ve tiyatro ekiplerine teşekkür etti.

Pazar Pazarı fuar alanında 12 Ekim Cumartesi günü başlayan Aksaray Kitap Günleri etkinliği 20 Ekim Pazar gününe kadar devam etti. 9 gün boyunca süren Kitap Günlerinde fuar alanı ziyaretçi akınına uğradı. Aksaray Kitap Günlerinde fuar alanında 250 Bin vatandaş; ulusal ve yerel 30 yazarın söyleşisine katılma, 100 stantta 200 yayın evinin 200 binden fazla kitabını tanıma, 8 çocuk tiyatrosuna ve 40 kültürel etkinliğe katılma imkanı buldu.

Toplumun her kesimine yönelik etkinliklerin ve söyleşi programlarının yapıldığı Kitap Günleri’nde köy, kasaba ve ilçelere ücretsiz ulaşım desteği sağlandı. Dolu, dolu bir etkinliği daha geride bıraktıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kitap Günleri’ne ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı; Bu yıl Kitap Günlerinin 6.’sını düzenledik. İlgi çok güzeldi. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi, kitapseverleri 9 gün boyunca fuar alanımızda ağırladık. Ülkemizin en değerli yazarını, şairlerini okurlarıyla buluşturduk. Her gün farklı yazarlarımız söyleşide bulundular. Dolu, dolu geçen bir kültürel etkinliği daha geride bıraktık.

Kitap Günlerinde ziyaretçilerimiz sadece kitapları tanımakla kalmadı birbirinden seçkin yazarların söyleşilerine katılarak eğitim, kültür ve güncel olaylar hakkında da bilgi sahibi oldular. Bu nedenle Kitap Günlerimiz sadece bir kültürel etkinlikle sınırlı kalmadı. 9 gün boyunca şehrimiz; sosyal olayların fikirlerin, düşüncelerin, konuşulduğu ve tartışıldığı bir araştırma merkezi haline geldi.

Belediyeciliğin sadece yoldan altyapıdan ibaret olmadığını düşünerek kültürel etkinliklerimizle şehrimizi renklendiriyoruz. Kitap Günlerimize katılan tüm yazarlarımıza, tiyatro ekiplerimize ve kitapseverlerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda kültürel faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Engelsiz Bakış” Yarışması BaşlıyorÖnceki Haber

“Engelsiz Bakış” Yarışması Başlıyor

Ölü Sayısı 7’ye YükseldiSonraki Haber

Ölü Sayısı 7’ye Yükseldi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar