Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

9 Aylık Temizlik İşi İçin Bin 445 Kişi Başvuru Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9 Aylık Temizlik İşi İçin Bin 445 Kişi Başvuru Yaptı
İşgücü Uyum Programı kapsamında Aksaray merkezdeki okullarda temizlik görevinde 9 ay süre ile çalışacak 537 kişilik kadro için bin 445 kişi başvuru yaptı. İl milli eğitim müdürlüğüne gönderilen listeden yerleştirmelerin yapılmaya devam edildiği öğrenildi.

Her yıl Aksaray merkez ve ilçelerdeki okullarda geçici süreyle istihdam edilecek olan temizlik görevlileri için geçen hafta yapılan başvurular ve kura sonuçları sonucunda kuradan 9 ay iş imkanı kazanan geçici işçiler okullara yerleştirilmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda TYP olarak yerleştirilen işçiler için bu yıl programın adı işgücü uyum programı olarak değiştirilirken merkez ve ilçeler için Aksaray’a toplam 639 kişilik kontenjan açılırken bu kontenjan dağılımı ise 537 kişi Aksaray merkez, 22 Kişi Ortaköy ilçesi, 6 kişi Ağaçören ilçesi, 5 kişi Sarıyahşi ilçesi, 28 kişi Eskil ilçesi, 14 kişi Sultanhanı ilçesi, 16 kişi Gülağaç ilçesi ve 12 kişi de Güzelyurt ilçesi olarak dağıtılmıştı.

Geçtiğimiz hafta başlayan ve hafta sonuna kadar yapılan başvurulara göre Aksaray merkezdeki 537 kişilik iş imkanı için toplam bin 445 kişi başvuru yaptı. Başvuru şartlarına uymayan 35 yaş altı erkekler ile diğer şartlara uymayan adaylar başvuruları sonrası kura çekimine katılamazken yapılan kura çekiminde bayan adaylar, engelliler ve sosyal destek aldığı tespit edilen adaylara öncelik sağlandığı öğrenildi. Kura çekimi ardından sorun olmayan adayların listesi il milli eğitim müdürlüğüne gönderilirken il milli eğitim müdürlüğünce eksik ve talepler doğrultusunda merkezdeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullara yerleştirmelerin sürdürüldüğü öğrenildi. Hafta sonuna kadar kurada ismi çıkan adayların yaklaşık yüzde 80’ine yakınının yerleştirilerek iş başı yaptığı geriye kalanların kendilerinden istenilen belgeleri tamamlamalarının beklendiği de öğrenildi. İş şansını yakalamasına rağmen kendilerinden istenilen belgeleri yasal süre içerisinde kuruma teslim edemeyen adayların şanslarını kaybederek yedek olarak şans yakalayan adayların bu adayların yerine yerleştirileceği öğrenildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hastanede 5 Bölüm İçin Mesai Dışı Poliklinik Hizmeti Verilmeye BaşlandıÖnceki Haber

Hastanede 5 Bölüm İçin Mesai Dışı Polikl...

Cami Bahçesinde Ağaca İple Asılmış Cansız Beden BulunduSonraki Haber

Cami Bahçesinde Ağaca İple Asılmış Cansı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar