Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

70 Dilenciden 19’una Ceza Yazıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
70 Dilenciden 19’una Ceza Yazıldı
Aksaray’da polis ekiplerinin de destek verdiği dilenci operasyonunda toplanan 70 dilenciden 19’una kabahatler kanunu kapsamında işlem yapıldığı açıklandı.

Her yaz ayında sayıları hızla artan ve vatandaşların büyük bölümü tarafından da şikâyet konusu haline gelen dilenciler konusunda düğmeye basan Aksaray belediyesi ve il emniyet müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Cuma günü il genelinde camiler başta olmak üzere kalabalık noktalarda dilencilere karşı çalışma başlatmış ve dilendiği tespit edilen şahıslar tek tek toplanarak Aksaray belediyesi zabıta müdürlüğüne götürülmüştü. Akşam saatlerine kadar süren çalışmalar sonrasında Aksaray belediyesi çalışmalarla ilgili verilerini açıkladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada gün içerisinde toplamda 70 dilenen şahsın yakalandığı, yakalananlarla ilgili yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda 19’una kabahatler kanunu kapsamında cezai işlem uygulandığı bildirildi. Ayrıca gün içerisinde toplanan dilencilerin yapılan aramalarında ise üzerlerinden toplam 2 bin 790 TL para çıktığı ve bu paraya da el konulduğu öğrenildi. 

Aksaraylılar Soruyor; “Merkez Tamam Ya Çevre Yollarındakiler Ne Olacak”

Aksaray belediyesi ve il emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin ortak çalışmaları ile merkezde yapılan çalışmalar konusunda konuşan Aksaraylılar; “Her yaz dönemi bu şehirde dilenen şahıs sayısı başka illerden geleneler ile birlikte 2-3 katına kadar çıkıyor. Merkezde Cuma günü çalışma yapıldı ve bu çalışmadan haberdar olan dilenciler bir anda ortadan kaybolurken haberdar olmayanlar yakalandı. Bu çalışmaların tekrarını beklerken belediye ve emniyet ekiplerinin çevre yollarındaki trafik ışıklarında dilenenlere karşı nasıl bir çalışma yapacaklarını soruyoruz. Özellikle Ağaçlı kavşağı, Karasu kavşağı ve diğer trafik ışıklarında kamyon ve TIR araçları arasında akan trafik içerisinde gezen kadın ve çocuklara bir araç çarpıp ölüme neden olursa ne olacak? Bu nedenle bu kişilere çarpan sürücü yıllarca bu işin hukuki ve vicdani sorumluluğunu taşıyacak. Artık bu çevre yollarına da bir el atsalar çok güzel olacak. Merkezde yapılan çalışmada birbirlerine haber veren dilencilerin yarısı yakalanırken gerisi sokak aralarında dilenmeye devam etti. İnşallah bu çalışmalar sıklaştırılır” dediler. (Haber: Cumali DAĞ)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’lü 36 Hekim Daha Sağlık Ordusuna KatıldıÖnceki Haber

ASÜ’lü 36 Hekim Daha Sağlık Ordusuna Kat...

Karabatak “Sizin Savaş Dediğiniz, Türkiye’yi Bölmeye Kalkan Teröristlerin Tepesini Ezme Operasyonudur”Sonraki Haber

Karabatak “Sizin Savaş Dediğiniz, Türkiy...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar