Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

7 Bin Liranın Üzeri Nakit Ödeme Yapılamayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 Bin Liranın Üzeri Nakit Ödeme Yapılamayacak
7 Bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemelerin banka veya diğer finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getiren tebliği resmi gazetede yayımladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca daha önce gündeme getirilen 7 bin liranın üzerindeki tahsilatların bankalar veya diğer finansal kuruluşlar aracılığı ile yapılmasının zorunlu hale getirildiği tebliğ resmi gazetenin 18.10.2024 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren bu karar ile bu tarihten sonra 7 bin liranın üzerindeki tüm alış verişlerdeki tahsilat bankalar veya diğer aracı kurumlar tarafından kayıtlı olarak yapılacak. Bu karar uymayan taraflar ayrı ayrı cezalandırılacak. Bankalar veya diğer aracı kurumlarda hesap işlemi bulunmayan alıcılar veya satıcılar da yine resmi olarak ticaretlerini açıklama ile bankalar ya da diğer aracı kurumlardan yapacaklar.

Kişiler arasında yapılan ticaretlerde elden yapılan alımların daha sonra hesaba girdiğinin tespiti durumunda ise her iki tarafta cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacak.

Hayata geçirilen bu düzenleme konusunda tepki gösteren Aksaraylılar ise “Bankalardan alışveriş ve ticaret yapmak istemeyenler ne olacak” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Günümüzde birçok kişi bankalarla çalışıyor ama bankaların kapısında geçmeyen insanlar da var. 7 Bin liralık ticareti bankalardan zorunlu hale getirmek insanlara başka yollar bulun demek anlamına geliyor. Artık aldığımız her şey ile sattığımız her şeyi vergilendirmek için yeni yollar aranıyor. Normal şartlarda ayda bir defa gidilen banka şubelerinde saatlerce bekletiliyoruz. Bu sayede artık bankalarda daha çok yığılma olacak. Bizde ticaretimizi günlük taksitler halinde 6 bin 500 şeklinde mi yapalım” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaptıkları Yanlarına KalmıyorÖnceki Haber

Yaptıkları Yanlarına Kalmıyor

Nevşehir'de 3 Otomobilin Çarpıştığı Kazada 7 Kişi YaralandıSonraki Haber

Nevşehir'de 3 Otomobilin Çarpıştığı Kaza...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar