Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

3 Defineci de Ağaçören’de Yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 Defineci de Ağaçören’de Yakalandı
Aksaray’daki doğal ve tarihi alanları kontrolü altında tutan ve yağmalanmasını önleyen jandarma ekipleri Ağaçören ilçesi sınırlarında 3 defineciyi daha suçüstü yakaladı.

Aksaray’ın kırsal bölgelerinde huzur ve güveni sağlamak için çalışmalarına ara vermeden devam eden il jandarma komutanlığı ekipleri özellikle doğal yaşam alanlarının korunması için devriye ve denetim görevlerini de aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda geçmişin izlerini taşıyan ve keşfedilmemiş çok sayıda tarihi alanı sınırlarında bulunduran Aksaray genelinde alanların yağmacılar tarafından talan edilmesini önlemek adında istihbari bilgiler toplayan jandarma timleri son yaptıkları çalışmalarda çok sayıda defineciyi suçüstü yakalayarak adli görevlilere teslim etti.

Sorumluluk bölgelerinde defineciler konusunda istihbari çalışmalarını sürdüren jandarma ekiplerinden Ağaçören ilçe jandarma komutanlığı ekipleri aldıkları ihbar ile harekete geçtiler. Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ihbara konu bölgeyi takibe alan jandarma timleri belirlenen bölgede 3 kişinin kaçak kazı yaptığını tespit etti.

Kaçak kazı yapılan alana düzenlenen baskın sonucunda 3 kişi suçüstü gözaltına alınırken kazı yapılan alanda yapılan kontrollerde;  1 Adet jeneratör, 1 adet hilti, 6 adet hilti ucu, 1 adet hilti kutusu, 1 adet çekiç, 1 adet toz gözlüğü, 1 adet kürek, 1 adet silikon tabancası, 3 adet silikon, 5 çift inşaat eldiveni, 1 adet süzgeç, 1 adet fırça, 1 adet faraş, 1 adet 10 metre 4’lü uzatma kablosu, 50 metre kablo, 37 litre asit, 4,5 litre benzin ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken 3 şüpheliyle ilgili de şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenilirken il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’deki Doktora Öğrencisinin Projesine TÜBİTAK DesteğiÖnceki Haber

ASÜ’deki Doktora Öğrencisinin Projesine...

Pazar Alanına İnsan Seli AkıyorSonraki Haber

Pazar Alanına İnsan Seli Akıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar