Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

3 Defineci de Ağaçören’de Yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 Defineci de Ağaçören’de Yakalandı
Tarihi ve doğal alanların korunması konusunda devriye ve denetimlerini sürdüren il jandarma komutanlığı ekipleri Ağaçören ilçesinde define arayan 3 kişiyi malzemeleri ile birlikte suçüstü yakaladı.

Aksaray’ın merkez dışında kalan kırsal alanlarında halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüren il jandarma komutanlığı ile komutanlığa bağlı birimler sorumluluk alanlarındaki yasa dışı olaylar ile tarihi alanların yağmalanmasını önlemek için de denetimlerin yanında istihbari çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

Özellikle ekonomik krizin de etkisi ile il genelindeki kırsal alanlarda tarihi özelliği olan bölgelerde kaçak kazı yaparak bu alanlara zarar veren ve ülkenin tarihi değerlerinin yurt dışına çıkartılmasına neden olan kişilerin yakalanması için de istihbari çalışmalarına devam eden jandarma timleri Ağaçören ilçesinde 3 kişinin kaçak kazı yaparak define aradığı bilgisine ulaştı.

Elde edilen istihbarat ve Ağaçören ilçe Cumhuriyet Savcılığının da talimatı ile harekete geçen ilçe jandarma komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmalarda arazide kazı yapan 3 kişiyi suçüstü yakaladı. Yakalanan 3 define avcısı gözaltına alınırken arazide yapılan kontrollerde şahıslar tarafından kullanılan; 1 Adet jeneratör, 1 adet hilti, 3 adet hilti ucu, 2 adet balyoz, 2 adet malle, 8 adet murç, 2 adet çekiç, 2 adet el feneri, 2 adet kürek, 2 adet kazma, 17 adet beton çivisi, 2 adet alan tarama çubuğu, 1 adet keser, 1 adet güç kablosu, 3 adet kalem pil ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken olayın şüphelileri ise ifade ve işlemleri için Ağaçören ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan şüphelilerle ilgili adli işlemler başlatılırken konu hakkında il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alparslan Türkeş Bulvarındaki Çalışmalarda Sona GelindiÖnceki Haber

Alparslan Türkeş Bulvarındaki Çalışmalar...

Vicdan Sömürüsü Zabıtayı Görünce Zorbalığa DöndüSonraki Haber

Vicdan Sömürüsü Zabıtayı Görünce Zorbalı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar