© Aksaray 68 Haber 2021

Zavlak Ekmeden Uyardı “Mera Alanlarını Ekmeyin”

Eskil belediyesi başkanı Mustafa Zavlak ilçe belediyesi sınırları içerisinde kalan mera alanları konusundaki aldıkları kararları uygulamaya devam edecekleri vurgusu yaparken mera alanlarında ekim yapma niyeti olanları da net bir dille uyardı.

Aksaray’ın alan genişliği olarak en büyük ilçesi olan, tarım ve hayvansal ürünler üretiminde önemli bir üretim kapasitesine ulaşan Eskil ilçesinde geçtiğimiz haftalarda mera alanlarına yakın zamanda uyarılara rağmen yapılan yapıların yıkımının yankıları sürerken Eskil’in yeni belediye başkanı Mustafa Zavlak çiftçileri mera alanları ile yollar konusunda uyardı.

Özellikle uyarılara rağmen mera alanlarının ekimini sürdüren kişileri uyaran başkan Zavlak; Mera alanlarının ekimi konusunda net bir dille ekim yapmak isteyen çiftçileri uyararak mera tecavüzüne göz yummayacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda ilçe sınırları içerisindeki yapıların yıkımının etkilerinin devam ettiği Eskil ilçesinde ekim döneminin başlamasıyla mera olarak ayrılan alanların sürülmemesini ve ekim yapılmamasını belirten başkan Zavlak ekim yapma niyetinde olan kişilerin cezai sorumlulukla karşı karşıya kalacaklarını belirtti.

Göreve geldiği günden beri Eskil ilçesi ile yaylaları birbirine bağlayan yolların iyileştirilmesi için de çalışmalarına devam eden Eskil belediye başkanı Zavlak köy ve yayla yollarında tarlaları olan çiftçilerin de sulama konusunda daha duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulunarak “Birçok çiftçimiz sulama yaparken suyu yola veya yol kenarlarına kadar taşırıyor. Bu urum yolların bozulmasına ya da yıpranmasına neden oluyor. Bu konuda belediye olarak bundan sonra denetimlerimizi sıklaştıracağız. Çiftçilerimizin de bu konuda çok daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. Harcanan her kuruş Eskil halkına yapılacak hizmetler için önemli” dedi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER