© Aksaray 68 Haber 2021

Zaferin 101’inci Yılında BİRLİK POZU

30 Ağustos zaferinin 101’inci yıldönümü 15 Temmuz milli irade meydanında kutlandı. Kutlamalarda çok uzun bir aranın ardından şehir protokolü ve 4 milletvekilinin eksiksiz katılması Aksaray’ın geleceği için umut verici olarak değerlendirildi.

30 Ağustos 1922 tarihinde son düşman askerinin de topraklarımızdan süpürülmesiyle sonuçlanan büyük taarruz ve başkomutanlık meydan savaşının yıldönümünde zafer bayramı olarak kutlanan 30 Ağustos Aksaray’da da 15 Temmuz milli irade meydanında coşku ile kutlandı.

Aksaray valiliği tarafından organize edilen programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve belediye başkanı Evren Dinçer’in yanı sıra milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır’ın eksiksiz katılımı Aksaray geleceği için umut verici olarak değerlendirildi. Programda günün anlam ve önemine değinen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Anadolu’yu bize ebedi yurt kılan 30 Ağustos zaferinin 101’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Mazisi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin ebedi istiklalini kazandığı gün olarak tarihe geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümüne erişmenin haklı onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Aziz milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihinde birbirinden kıymetli sayısız zafer vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan bir zaferden öte daha derin manalar ve içerikler taşır. İşte 30 Ağustos Zaferi de bunlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içerisinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Anadolu Türk tarihi 1071 yılında bir Ağustos günü Sultan Alparslan ile Malazgirt’te başlar. Asırlar boyunca devam eden fetihler ve 3 kıtada süren hükümdarlığımızın sona ermesi ile bizi Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere yine bir Ağustos günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Afyonkarahisar’da cevap verdik. ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ emri bu savaşta verilmiş ve Anadolu işgal güçlerinden tamamen temizlenmiş ve arındırılmıştır. 30 Ağustos vatanı, bayrağı, istikbali, ezanı için hiç düşünmeden ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyen ecdadımızın kahramanlık destanı, bağımsızlık nişanesidir. 30 Ağustos bizler için vatan aşkı ile yeniden doğuşun bu topraklarda ebediyen özgürce varoluşun günüdür, simgesidir, özüdür. Zaferimiz tekrar kutlu olsun. Bağımsız devlet ve hür vatandaş olarak, onurlu, başı dik bir şekilde yaşıyorsak, vicdanımızı ve kafamızı, gönlümüzü, her tür olumsuzluktan kurtarmışsak, engin denizlere bizim diye bakıyorsak, cennet gibi topraklarda ana bağrının sıcaklığını hep birlikte hissediyorsak bunların hepsini 30 Ağustos Meydan Muharebesi’nde kazanılan zafere borçluyuz. Hamd olsun ki, tarihi hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen yegâne milletimizin bir asır önce tüm dünyaya gösterdiği bir onurlu duruş, bugün güçlü bir Türkiye yolundaki yegane dayanağımız ve ilham kaynağımızdır. Bugün de Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını ve ezelden ebede bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutluyorum. Allah bizlere bir daha İstiklal Marşı’nı yazdırmasın” dedi.

Vali Kumbuzoğlu’nun konuşmasının ardından Aksaray il jandarma komutanlığı bünyesinde görev yapan komandoların gösterileri, halk oyunlarının ardından geçit töreni düzenlendi. Geçit töreninin ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer valilik makamında katılımcılarla bir araya gelerek kutlamaları kabul ettiler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER