© Aksaray 68 Haber 2021

Zabıta Bayram Öncesi Fırın ve Market Denetimine Çıktı

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki zincir marketlerde ve unlu mamuller üreten işletmelerde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde özellikle hijyen kuralları, son kullanma tarihi ve kasa-reyon fiyat uyuşmazlıkları kontrol edildi.

Zabıta ekipleri, vatandaşların bayram alışverişlerini güvenli ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için marketlerde titiz bir inceleme yaptı. Raflarda bulunan ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edilerek, kasa fiyatları ile reyon fiyatlarının uyumlu olup olmadığı denetlendi. Tespit edilen olumsuzluklar hakkında market yetkililerine gerekli uyarılar yapıldı ve kurallara uyulması konusunda bilgilendirme yapıldı.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin bayram süresince de devam edeceğini belirterek, vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmeleri için her türlü önlemin alındığını vurguladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşın sağlığını önemsediklerini ve bu anlamda zabıta ekiplerinin sürekli görev başında olduğunu ifade etti. Başkan Dinçer, "Aksaray Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için 7/24 denetimlerimiz devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi zabıta ekiplerimiz ile birlikte gıda ürünleri satan fırın ve tatlı ürünleri satan iş yerleri ekiplerimiz tarafından denetleniyor. Amacımız, vatandaşımızın sağlığı açısından hijyenik ortamlarda üretilen ve hazırlanan ürünlerle beslenmesini sağlamak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum," diye konuştu. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER