© Aksaray 68 Haber 2021

Yüzlerine Bakmadıkları Müşterilerini Bekliyorlar

Otomobil piyasasında yaşanan sıkıntı nedeniyle yok denilerek satılmayan sıfır kilometre otomobiller bayilerde müşterilerini beklerken bir yıldır araç alacak kişileri muhatap almayan galeri ve bayi çalışanları araç satmak için müşterilerine ulaşmaya çalışıyor.

Korona virüs salgını bahanesi ile Türkiye’de başlayan otomobil sıkıntısı son iki ay öncesine kadar otomobil sektöründe binlerce kişinin haksız milyonlarca lira kazanmasına neden olmuş ve sıfır araç gelmediği bahanesi ile bayilere giden vatandaşlarla randevu günü verilirken araçların gelmesi durumunda sabit fiyat garantisi olmadığı ve geldiği tarihteki aksesuarlı bedellerin ödenmesi şartı ile araçlar uzun bekleme süreleri sonrasında verilmişti.

Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından otomotiv sektörü ile ilgili önemli adımlar atan hükümetin aldığı kararlar ve yapılan uygulamalar nedeniyle apartman altları, tarlalar ve özel otoparklarda bekleyen otomobiller bayilerde yerlerini aldı. Uygulanan yüksek cezalar nedeniyle bir gecede ortaya çıkan otomobiller piyasada fiyatların düşmesine neden olurken bayi çalışanları da 4 ay öncesine kadar muhatap kabul etmedikleri vatandaşları telefonlar ile arayarak araç satma yarışına girdiler.

Birden bire satışa sunulan otomobiller ve bayiler ile galerilerin değişen tutumlarına tepki gösteren vatandaşlar da; Geçmiş dönemde kredi faiz oranlarının uygun olduğunu ancak bu dönemde artan faiz oranları nedeniyle araç alamadıklarını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “2-3 Yıldır otomobil satışları çip ve üretim bahaneleri ile durduruldu. Bayilerin neredeyse hiç birisinde otomobil ve ticari araçlar bulunamadı. Bayiler sırayla isim listesi yapsa da yazılan fiyatlardan fazla fiyatlara otomobilleri aylar sonrasında teslim edildi. Bu araçlar yok denirken Aksaray’da gücü olan tüccar ve bazı esnaflar bayilerde bulunamayan araçları 3’er, 5’er sosyal medya ve otomobil satış sitelerinde sattılar. Gerek Aksaray içine gerekse Aksaray dışına araç satanlar bu işten 5 kuruş vergi ödemeden milyonlarca lira gelir elde ettiler. Mayıs öncesi kredi kullanma imkânı ve faizleri çok müsaitken bu araçlar isteyenlere teslim edilmedi. Şimdi de geçmişte yazdırdığımız isimlerden dolayı arayan bayiler oluyor. Artık o şartlar ve o durum kalmadı. Tarlalarda stoklanan araçlar ortaya çıktı. Otomobil piyasasını bu hale bu bayiler ile ikinci el oto satan kişiler getirdi. Artık bu konuda denecek çık fazla söz yok. Daha düne kadar yüzümüze bakmayan bayiler bizlere indirim teklifleri sunuyorlar” diyerek tepki gösterdiler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER