© Aksaray 68 Haber 2021

Yeşil Aksaray İçin Dev Adım

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği 2,5 yıl içerisinde birçok noktada başlattığı ağaç dikme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçmişten kalan yeşil Aksaray ismi için il genelinde dikilen ağaç sayısı 50 bini aştı.

Şehir girişleri, yeni parklar ve orman alanlarına dikilen ağaçların sayısı 50 bini geçti. Çalı tarzı ağaçlarla birlikte bu sayı 200 bini geçiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; " Daha yeşil bir Aksaray için ekiplerimiz ağaç dikim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellik E-90 üzerinde ciddi bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Zemin iyileştirmesi uzun sürdü. Yaklaşık 3 metre civarında yer altına indik. 1140 kamyon moloz çıkardık bu sayı büyük bir rakam” dedi.

Dikilen her fidan ve ağacın geleceğe nefes olduğunu dile getiren Başkan Dinçer, toplumun çevreye duyarlığını artırmak için şehrin önemli kavşakları, orta refüjleri, ağaçlandırma sahalarına her gün yüzlerce ağaç dikimi yapıldığını söyledi.

Yeşil Alanların Varlığı Yüzde 30 Oranında Arttı

Geçtiğimiz yıl fidan dikim sezonunda şehrin birçok noktasında ağaç ve fidan dikimi yapıldığını hatırlatan Başkan Dinçer, “Fidan dikim seferberliğini bu yıl da sürdürüyoruz. Şehrimizde yeşil alan varlığı her geçen yıl artıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ağaçlandırma yapılacak sahada ilk olarak toprak yapısı ve arazi şartlarını göz önünde bulundurduklarını belirten Başkan Dinçer, “Bizler, fidan dikmeden önce toprak yapısını inceleyerek hangi ağaçların hangi arazi yapısında daha iyi şartlarda yetişebileceğini belirliyoruz. Diktiğimiz ağaçlar arasında akasya, ıhlamur, leylandi gibi farklı ağaç türlerini seçiyoruz.  Düzenleme yaptığımız kavşak ve orta refüjlere fidan değil, yetişmiş ağaçlar dikiyoruz. En az 3 yaşında, 4 yaşında hatta 5 yaşında olan ağaçlar var. Fidan ve ağaç dikimimiz mevsim şartları elverdiği sürece devam edecek” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı kampanyaya değinen Başkan Dinçer, “İl protokolümüz dahil, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerimiz başlatılan bu kampanyaya binlerce fidan dikerek önemli derecede katkı sağladılar. Belediye olarak şehrimizde en uygun noktaları ağaç dikim sahasına dahil ettik. Bu sahalarda binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Bizim amacımız mevcut yeşil alanımızı korumak ve geleceğe nefes olacak ağaç sayısını artırmak” dedi. (Haber:S.O)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER