© Aksaray 68 Haber 2021

Yapılamaz Denilen Dönüşümde Çalışmalar Sürüyor

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlanılan ve yaz döneminde otopark alanı olarak kullanılan Hamidiye mahallesinde hafriyat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor.

1989 Yılında il olan ve hızla büyüyen Aksaray’da çarpık ve plansız yapılaşma sorunu her dönem taahhüt edilmesine rağmen çözülememiş ve bu konuda somut bir adım da atılamamıştı.

2019 Yerel seçimlerinde Aksaray belediye başkanı olarak seçilen Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan ve birçok kesim tarafından da “Yapılamaz” denilen kentsel dönüşüm alanında ihale süreciyle birlikte başlayan hafriyat çalışmaları aralıksız sürüyor. İnşaat alanının şehir merkezinde olması nedeniyle hafriyat kamyonlarının trafiği etkilememesi için ek önlemler alınırken hafriyat çalışmalarının hemen ardından kış hava şartlarına göre temel çalışmalarının 2023 yılı bitiminde başlatılması planlanıyor.

Yaz ayı sürecinde otopark alanı olarak kullanılan ve yüzlerce aracın park edildiği alan Aksaray’ın yaz dönemindeki en büyük sorunlarından birisine çözüm olmuş gurbetçilerin araçlarının da Aksaray trafiğine eklenmesiyle sorun olan otopark sıkıntısı da yine kentsel dönüşüm alanı ile çözülmüştü.

Yaz dönemindeki trafik yoğunluğunun azalması ve deprem bölgesindeki projelerin tamamlanmaya başlamasıyla ihale süreçlerine başlayan TOKİ ile yapılan görüşmelerde ihale hızlı bir şekilde yapılarak hafriyat çalışmaları başladı. Alanda yapılan çalışmalar beklenenden hızlı bir şekilde ilerlerken hak sahipleri de dedikoduların ardından başlayan çalışmaları heyecanla takip ediyor.

Kentsel dönüşüm alanındaki çalışmaları yakından takip eden ve hak sahibi olduklarını ifade eden vatandaşlar; “Burasıyla ilgili birçok söylenti çıktı. “Yıkılan yerler otopark olarak kalacakmış” veya “Burası böyle kalacak, kimse ihaleye girmiyormuş” gibi söylemler karşısında bizlerinde kafası karıştı. Buranın yıkım işlemlerinde birçok hak sahibi ile görüşmeler yapıldı ve bunlar ikna edilerek yıkımlar gerçekleşti. Buranın eski halinde sokak aralarında kimse gezemiyor, eski yapılara da hak sahipleri oturmuyor kiraya veriyorlardı. Dönüşüm çalışmaları bizleri mutlu etti. Büyük bir alan tamamen modern bir halde yapılarak pislikten kurtulacak diyerek imzaları attık. Haftalardır alana bakıyoruz ama otopark olarak kullanılınca dedikodulara inanmaya başladık. Nihayetinde çalışmalar başladı. İnşallah en kısa sürede bu çalışmalar tamamlanır ve konutlarımıza kavuşuruz. Belediye başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER