© Aksaray 68 Haber 2021

Vatandaşlardan Bankalara Çağrı “Limitimizi 99 Bine Düşürün”

Basında yer alan savunma sanayi destek paketi yüksek limitli kredi kartı kullanıcılarını harekete geçirdi. 100 Bin ve üzeri limitli kart kullanıcıları bankalardan limit indirimlerinin bir an önce yapılmasını istiyorlar.

Geçtiğimiz hafta açıklanan savunma sanayi destek paketi ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da kredi kartı kullanan pek çok kişiyi harekete geçirdi. Basında yer alan haberlere göre 100 bin lira ve üzerinde kredi kartı kullanan vatandaşların yılda bir defa 750 lira savunma sanayiine ödemekle yükümlü olacakları bedelleri ödemek istemediklerini belirten vatandaşlar banka şubelerinin internet bankacılığı veya telefon hatlarından limit düşürüm taleplerini yapmaya başladılar.

Bu konuda bankaların kendilerine zorluk çıkarttığını da iddia eden vatandaşlar açıklamalarında; “Son yıllardaki kriz nedeniyle para değeri düştüğü için bankalar kredi kartlarının limitlerini kendi kendilerine arttırmaya devam ettiler. Bu konuda bizlerden bir görüş veya talep almadılar. Şimdi ise bir vergi paketi de daha hayata geçirilecekmiş. Bu pakete göre 100 bin lira kredi kartı limiti olan bir kişi 750 lira bir bedel ödeyecekmiş. Bizler bu bedeli ödemek istemediğimiz için kredi kartlarımızın limitlerinin düşürülmesini istiyoruz. Bu bankalar bu konuda ulaşılmaz bir duruma geldiler. Bu limitleri arttırırken bizlere sormayan bankalar limit indirimi konusunda bin dereden bin su getiriyorlar. Telefonlarla dakikalarca sıkıntımızı anlatacak birilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kişiye ulaştığımızda önce mazeretler dinliyor sonra da talebimizin alındığını dinliyoruz. Sonucun ne olacağını bilmiyoruz. Bu bankalar kredi kartlarının limitlerini nasıl kendi başlarına artırdılar ise şimdide müşterilerine ulaşıp taleplerini sormalılar. 100 bin liralık limiti tercih edecek olan müşteriler için limitleri devam ettirilirken limit düşürüm talebinde bulunanların talepleri de anında yerine getirilmeli” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER