© Aksaray 68 Haber 2021

Vatandaş “Sebze Meyve Hayal Oldu”

Aksaray’da Pazar alışverişi için Salı Semt Pazarını tercih eden vatandaşlar kış aylarının yaklaşması ile birlikte sebze ve meyvelerde fiyatların tavan yaptığını söyledi. Zam şampiyonunun domates olduğunu dile getiren vatandaşlar, enflasyon karşısında ezildiklerini belirtti.

Yaz aylarında bolluk yaşanan yerli sebze ve meyvelerin yerini kış ürünlerinin aldığını kaydeden Pazar esnafları, fiyatların biraz da olsa yükseldiğini söyledi. Aksaraylı vatandaşların en fazla tercih ettiği ürünler ile ilgili bilgiler veren Pazar esnafı “Ortalama bir ailenin haftalık alabileceği gerekli malzemelere baktığımızda; patates 15 lira, soğan 10 lira, domates 25 lira, salata 15 lira, biber 25 lira, ıspanak 20 lira,  patlıcan 15 lira, limon 10 lira, bir adet marul 15 lira, bir adet maydanoz 5 lira, elma 20 lira, mandalina 15 liradan satılıyor” ifadelerini kullandı. öte yandan üç kişilik bir ailenin Pazar alışverişi için en az 500 lira harcadığını kaydeden Pazar esnafı “mutfağın temel ürünleri olan patates, soğan, domates, salatalık, biber, ıspanak, patlıcan, limon, marul, maydanoz, elma, mandalina gibi ürünlerim alım miktarı toplandığında ise bir ailenin haftalık pazar masrafı 500 lirayı buluyor” şeklinde konuştu.

Tezgahtaki fiyatlara bakıldığında sebze ve meyve alımının hayal olma noktasına geldiğini aktaran vatandaşlar ise yaptığı açıklamada, “Yaz döneminde yerli ürünlerin bolluğunu yaşadık ve fiyatlar alım gücü seviyesindeydi. Son zamanlarda artan maliyetler alım gücümüzü düşürüyor. Pazar ürünlerinde de enflasyona yenik düşüyoruz. Ürünler yeni çıktığı için fiyatların yüksek olduğunu düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda fiyatlar alım gücü seviyesine gelir” ifadelerini kullandılar. (Haber/Fotoğraf: E. BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER