© Aksaray 68 Haber 2021

Vali Kumbuzoğlu “Çocuklarımızın Yeteneklerini Sosyal Meydanlarda Keşfediyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla hayata geçirilen “sosyal medyadan sosyal meydana” projesi kapsamında Aksaray’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yapıldı. Etkinlikte konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gençlerin birlik ev beraberliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlayarak hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Aksaray’da çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Etkinlikler çerçevesinde Aksaray’da yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne farklı okullardan yüzlerce öğrenci katılım sağladı. Gençlerin sosyal medya bağımlılığının azaltılarak; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde mendil oyunu gibi geleneksel oyunlar oynandı. Gençlerin meydanlara çekilerek sosyal medyaya bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan etkinliklere katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, etkinliklerin bütünleştirici bir özelliği olduğuna dikkat çekti.

 

Vali Kumbuzoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği için bir araya geldik. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın birlikteliğinde organize edilen spor oyunları çok heyecan verici geçti. 14 okul ve bin 700 öğrencinin katılımıyla kıyasıya bir yarışma yapıldı. Tüm çocuklarımız velilerimiz ile birlikte, öğretmenlerimizle birlikte güzel müsabakalara imza attı. Dereceye giren çocuklarımızın ödüllerini de hep birlikte verdik.” dedi.

 

Çocukların yeteneklerinin keşfedildiği ortamların çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu, konuşmasının devamında “Buradaki amacımız dijitalleşme süreci ile birlikte özellikle çocuklarımızda artış gösteren sosyal medya kullanımını azaltarak çocuklarımızı topluma adapte etmek. Kendi aralarındaki faaliyetlerini arttırarak sosyal etkileşimlerini kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Birlik ve beraberlik yeteneklerini geliştirmek için bu organizasyonlara önem veriyoruz. Etkinliklerimizin devamlılığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu etkinliğe öncülük yapan bütün öğretmenlerimizi kutluyorum. Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor İl Müdürlerimize de teşekkür ediyorum. Burada en çokta çocuklarımızı kutluyorum. Gerçekten çok büyük bir mücadele verdiler. Gençlerimizin ne kadar hırslı olduğunu, içtenlikle mücadele ettiklerini görmek bana büyük bir heyecan verdi. Bütün çocuklarımın başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Yarışmaların ardından kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, öğrenciler ve veliler katıldı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER