Türkiye’nin En Hazır Ekibine Sahibiz
GÜNDEMAksaray AFAD kadrosunda çalışan teknisyenler ve gönüllü eğitimlerini tamamlayarak saha çalışmalarına katılan gönüllülerin koordineli çalışmaları başarı grafiğini yükseltirken çalışanlar ile gönüllülerin uyumu arama kurtarma ekibinin ülkenin en başarılı ekipleri arasında yer almasını sağlıyor.
Aksaray’da deprem, su baskını, sel felaketi, yangın, trafik kazaları, çığ, toprak kayması ve boğulma olayları gibi birçok olayda vatandaşların yardımına ilk koşan ekiplerin başında gelen AFAD müdürlüğü son yıllardaki başarılı grafikleri dikkatleri üzerine çekiyor.
Aksaray’ın ülke genelindeki illerle kıyaslandığında küçük ölçekli iller arasında yer alması nedeniyle sınırlı bir ekip ile Aksaray ve çevre illerdeki afet ve felaketlere müdahale eden Aksaray AFAD müdürlüğü kurmuş olduğu gönüllü ekibi ile personel sorununu başarı ile aşan iller arasına girdi. Kadroda yer alan profesyonel arama kurtarma ekiplerinin aldığı eğitimlerin tamamını alan gönüllü ekipleri AFAD kadrosunda profesyonel bir şekilde ildeki ve il dışındaki tüm olaylara müdahale hızı ve başarısı ile dikkatleri de üzerine çekmeye başladı.
Özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 53 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği yüz binlercesinin de yaralandığı yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından görevlendirildikleri Kahramanmaraş merkez ve Elbistan ilçelerinde kendilerine verilen tüm görevleri başarı ile tamamlayan Aksaray AFAD ekibi sahada 220 kişilik kadrolu ve gönüllü ekibiyle tüm dikkatleri üzerinde topladı. Depremler sonrasında da eğitim çalışmalarını sürdüren ekip ilde meydana gelen sel felaketi, boğulma olayları, Hasan dağındaki kayıp ve mahsur kalma olayları ile kayıp arama operasyonlarında da bir bütün olarak hareket ederek başarı grafiğinin artmasında etkili oldular.
Ekibin müdürlüğünü yapan ve gönüllüler ile teknisyenlerin bir bütün olarak hareket etmesinde en büyük paya sahip olan il müdürü Cezmi Türkmen’in yönetimindeki ekip son olarak geçtiğimiz gün gece saatlerinde Güneşli köyündeki kayıp vakasında toplanma ve olay yerine ulaşma hızı ile de bir bütün olduklarını gösterdi.
Teknisyen, gönüllü köprüsünü en doğru yapan ve işleten Aksaray AFAD müdürlüğü yen gönüllüler için eğitimlerini sürdürürken eski gönüllüler de mevsimsel riskler ve afet planları hakkında eğitimlerini sürdürüyor.
Kendilerine verilen eğitimler ve AFAD hakkında konuşan gönüllüler yaptıkları açıklamalarda; “AFAD ekibi olarak bizler kendimizi gönüllü veya kadrolu olarak ayırmıyoruz. Buradaki teknisyen arkadaşlar ile çok iyi bağlar kurduk. Acımızda da, mutlu anlarımızda da bir ekip olarak hareket ediyor ve birbirimize destek oluyoruz. Bizler artık AFAD olarak kendimizi büyük bir aile olarak görüyoruz. Ekibimizin bir parçası bir felaket bölgesinde mücadele ederken geride kalanlar yani bu noktaya gönderilmeyenler evlerinde oturmuyor. AFAD’a gelerek kendilerine verilecek görevi bekliyor ve diğer arkadaşlarına yardım için çabalıyor. Dağa çıkan ekipte, kayıp aramaya giden ekipte, sel bölgesinde kalan ekipte asla yalnız kalmıyor. Böyle bir birliktelik AFAD yönetimi özellikle de Cezmi müdür ile sağlandı. Deprem bölgesinde bu ekipten bir kişi aç kaldıysa diğerleri de doymadı, bir kişi hastalandıysa veya yaralandıysa diğerleri de aynı acıyı yaşadı. Bu birliktelik kolay sağlanmıyor. Bu ekipte sürekli olarak aktif nöbetlere bile katılan gönüllüler ile teknisyenler arasındaki bağ Türkiye’nin birçok ilinde yok. Aksaray ekibinin gerçekten büyük bir aile olduğunu bizler en net deprem bölgesinde gördük. Eğitimlerimize devam ediyor risklere göre de hareket ediyoruz. Aksaray ekibi olarak felaketlere en hazır illerden birisiyiz. Aramıza yeni arkadaşlar katılıyor ve bu arkadaşları da tanıyarak ailemize dâhil ediyoruz. Onlarla birlikte ailemizi büyütüyoruz. Bu düşünce kurumumuza başarıyı getiriyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)
İlginizi Çekebilir