© Aksaray 68 Haber 2021

Trafik Farkındalığı Eğitim ile Bütünleşiyor

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü trafik bilincinin yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere trafik farkındalığı eğitimi vererek bilgilendirmede bulunuyor.

Trafik bilincini eğitim ile bütünleştiren projesiyle farkındalık çalışmalarını sürdüren Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde özellikle öğrencilerin trafik bilincini arttırmayı amaçlayan ekipler temel eğitim gören 15 okulda toplam bin 794 öğrenci, okul idarecisi ve öğretmene yüz yüze eğitim verdi. Eğitimlerde emniyet kemeri kullanımı, güvenli yaya ve okul geçitleri ile güvenli servis taşımacılığı konuları başta olmak üzere temel trafik kuralları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Çocuk Trafik Eğitim Parkında 823 öğrenci ile birlikte uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafikte bilinçli bir nesil yetiştirmek adına eğitim öğretim yılı süresince il genelinde trafik eğitim faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceği bilgisini verdi. (Haber: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER