© Aksaray 68 Haber 2021

Toplaya Toplaya Bitiremediler

Aksaray genelinde uyuşturucu savaşını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri operasyonlarına devam ediyor. Jandarma ekipleri son yaptıkları operasyonda 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Son yıllarda gençler arasında yaygın olarak kullanılmaya başlanılan ve bağımlılık nedeniyle de gençleri ve ailelerini uçuruma sürükleyen aynı zamanda da terör örgütlerinin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı, imalatı ve ticareti konusunda jandarma ve polis ekiplerinin amansız mücadelesi sürüyor. Son haftalarda il merkezi, köy ve kasabalarda onlarca kişi uyuşturucu suçundan parmaklıklar ardına yollanırken uyuşturucuyla ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda sorumlu oldukları kırsal alanlarda uyuşturucu ve uyarıcı madde konusunda tüm ihbarları titizlikle değerlendiren il jandarma komutanlığı ekipleri sorumlu oldukları bölgede 4 şahsın uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptığı bilgisine ulaştı. Alınan ihbar ile harekete geçen Jandarma kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri ihbara konu adresler ve kişileri takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile harekete geçen jandarma ekipleri merkez sınırları içerisindeki adrese düzenledikleri operasyondan 4 şüpheliyi gözaltına alırken adreste ve şahısların üzerlerinde gerçekleştirdikleri aramalarda; “ 130 gram skunk, 80 gram kubar esrar, 25 gram reçine esrar, 10 gram metamfetamin, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 49 adet av tüfeği fişeği, 8 adet 9 mm. tabanca fişeği, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdiler. Ele geçirilen malzemelere el konulurken gözaltına alınan şüpheliler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için il jandarma komutanlığına götürüldüler. Buradaki işlemleri tamamlanan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Operasyona ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenilirken jandarma Alay Komutanlığından yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızı zehirlemek isteyen zehir tacirlerine karşı titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER