© Aksaray 68 Haber 2021

Tezgâhlarda Balık Bolluğu Yaşanıyor

Av ve balık sezonunun açılması ile birlikte Aksaray’da balıkçılık işletmelerinin tezgâhları canlanmaya başladı. Mart ayına kadar devam edecek olan balık sezonunun bereketli başladığını dile getiren Manavcılar, Pazarcılar ve Balıkçılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, Aksaraylıların beyaz et tercih etmesi konusunda çağrı yaptı.

Balık çeşitlerinde sezonun başı olmasına rağmen bolluk yaşandığını kaydeden Manavcılar, Pazarcılar ve Balıkçılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, “Av ve balık sezonunun açılması ile birlikte tezgâhlar canlandı. Balık çeşitleri ile beyaz et bolluğu yaşanıyor. Yerli ürünler başta olmak üzere vatandaşlarımızın balık ürünlerine talebi yoğun oluyor. Bütün vatandaşlarımızı vitamin deposu olan balıkları almaya bekliyoruz” diye konuştu. Maliyet artışlarından balıkçılarında nasibini aldığını ifade eden Yeşildal, “Girdi maliyetleri balık fiyatlarını doğrudan etkiliyor ancak şu anda fiyatlar normal seyrediyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile balıkta bolluk yaşanacağını ve fiyatların düşüş yaşayacağını düşünüyoruz. Mart ayına kadar balıklarımız taze ve günlük olarak tezgâhlarda olacaktır” dedi.20 yıldır balıkçılık esnafı olan Uğur Kaya ise açıklamasında “Hamsi, levrek, çupra, sarıkanat, palamut, uskumru, somon, sazan, alabalık başta olmak üzere tüm balık çeşitlerimiz tezgâhla buluştu. Sezonun yeni açılması ve nakliye fiyatlarından dolayı müşterilere fiyatlar biraz yüksek geliyor. İlerleyen süreçlerde bu fiyatların düşmesini bekliyoruz. Kırmızı et ürünlerine göre beyaz et daha uygun oluyor. En çok tercih edilen balık türümüz hamsi ve palamut oluyor” ifadelerini kullandı.

Balık alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Kaya, “Balığın damağının kırmızı olması ve balığın parlak olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Balıklar günlük ve taze geldiği için genellikle müşterilerimiz sıkıntı yaşamıyor” dedi. (Haber: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER