© Aksaray 68 Haber 2021

Tek, Tek Oyun Salonu Oluyorlar

Aksaray’ın en kalabalık alanlarından olan Ebulfez Elçibey Caddesinde kafe olarak çalışan işletmeler alan değiştirerek oyun salonlarına dönerken halk arasında kafeler caddesi olarak adlandırılan caddenin ismi Vegas Caddesi olarak adlandırılmaya başlandı.

Aksaray’da son yılların en hızlı caddelerinden birisi haline gelen ve özellikle de akşam saatlerinde insan hareketinin merkezi haline gelen Ebulfez Elçibey Caddesindeki işletmeler alan değiştirmeye başladı.

Özellikle müşterilerin talepleri doğrultusunda oyun da oynana kafelerde müşterilerini kaybetmemek isteyen işletmeler hızlı bir şekilde kafelerini oyun salonlarına çevirirken işletmelerinde alternatif salonları olanlar ise oyun salonlarını ayırarak müşterilerini kaybetmeme çabasına girdiler.

Şehrin en kalabalık caddesinin hızlı bir şekilde oyun salonlarının çoğaldığı bir alana dönmesi ile gençler kafeler caddesi olarak adlandırdıkları caddeye Vegas Caddesi ismini taktılar.

Ebulfez Elçibey Caddesi dışında kalan ve kahvehane işleten esnaflar da bu alanlardaki değişikliğin ruhsatlarına işli olup olmadığını merak ettiklerini söylediler.

Caddedeki bu değişikliğin bölgedeki düzeni bozmaya başladığı belirten çevre halkı yaptıkları açıklamalarda; “Yıllar öncesinde bir iki kafeyle başlayan süreç caddenin tamamının Aksaray’ın eğlence noktası haline gelmesine neden oldu. Bizler caddede oturan insanlar olarak artan olaylar ve park sıkıntıları nedeniyle zaten bu alandan şikayetçiyken şimdi de apartmanların altı kahvehane olmaya başladı. Sırasıyla işletmeler kahvehaneye dönmeye başladı. Burada gece yarılarına kadar oyun oynayanların naralarından da, tartışmalarından da bıktık usandık. Bir iki işletme okey oynatıyor ve bir bardak çayı 30-40 liraya satıyor diye tümü okey salonu açmaya başladı. İlerleyen günlerde bu caddede şimdiye kadar olan rezilliklerden daha büyükleri olmaya başlayacak. Bu alanlar oyun salonu olurken ruhsat aldılar mı? Aldılarsa apartmandakilerin olurları gerekmez miydi? Kime sorarak bu alanları oyun salonlarına çeviriyorlar. Gece yarısına kadar bu alanlarda gürültü bitmezken gece yarısı da caddeye oturanlar sabaha kadar oynadıkları okeyin kritiğini yapıyor. Daha düne kadar kafeler caddesi denilen bölge şimdilerde Vegas Caddesi olarak adlandırılmaya başlandı. Yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve ruhsatlar konusunda da ayrıca bir çalışma yapılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E. BUDAK)

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER