© Aksaray 68 Haber 2021

Tatlı Su Çeşmelerindeki İsraf Sürüyor

Aksaray’daki Sokak aralarında bulunan tatlı su çeşmelerinde yaşanan su israfı ve bazı vatandaşların yaptıkları Aksaraylıların tepkilerini çekerken vatandaşlar tatlı su çeşmelerine verilen suların gece saatleri itibari ile kesilmesi gerektiğini söylüyor.

Aksaray’ın pek çok Mahallesinde bulunan tatlı su çeşmelerinde yaşanan israf kesilmezken su fakiri iller arasında ilk sırada yer alan Aksaray’da yapılan tasarruf çağrıları tepkilere neden oluyor. Özellikle evler konusunda yapılan tasarruf çağrılarına rağmen sokak aralarında sabahlara kadar boşa akıtılan veya araç yıkanılan çeşmeler konusunda tedbir alınmasını isteyen vatandaşlar yaptıkları açıklamada; “Aksaray ülkedeki en az su olan bölgede yer alıyor. Bunu bizler bizleri idare edenlerden çok daha iyi biliyoruz. Her sene su tasarrufu konusunda çağrılar yapılır ama özellikle kenar Mahallelerdeki tatlı su çeşmelerinde yaşanan israfı hiç ama hiç kimse görmez.

İl genelindeki tatlı su çeşmelerinde sabahlara kadar kaç ton su boşa akıtılıyor? Kaç araç veya halk otobüsü bu çeşmeler başında yıkanıyor, Kaç evin temizlik suyu buralardan temin ediliyor? Veya kaç bahçe bu çeşmelerden sulanıyor? Bunun cevabını verebilecek bir kişi var mı?

 Denetim yapılıyor deniliyor, bu güne kadar bu suçlardan dolayı kaç kişiye ceza yazılabildi? Bu cezalar yazıldıysa kaçında tahsil edildi. Hortum çekip bahçe sulayanlara bir yaptırım uygulandı mı? Bu ilde halk otobüslerinin bazılarının bu çeşmeler başında yıkandığını görenler yok mu?

Gece saatlerinde bu çeşmelerin hepsi akar vaziyette bırakılarak tonlarca su boşa gidiyor. Bu durumun denetimini yapması gerekenlerin hiç biri ortada yok ama bizlere tasarruf çağrısı yapıyorlar. Bir apartmanın toplam yapacağı su miktarını kenar Mahallelerdeki bir tatlı su çeşmesinin musluğu harcıyor zaten. Tonlarca su ile köpürte, köpürte araç veya otobüs yıkayanlara yaptırım uygulanmadığı, bu çeşmeler de gece 12’de kapatılmadığı sürece bu ilde kimse tasarruf yapılıyor diye düşünmesin. Önce bu beleş diyerek amacı dışında kullanılan çeşmelere bir çözüm bulunması gerekiyor. Akis halde 10 apartmanın yapacağı tasarruftan fazla bir tatlı su çeşmesinin musluklarından akan su çok daha fazla kayba neden olacak” dediler. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER