© Aksaray 68 Haber 2021

Tarım Ürünlerindeki Düşüşte, Market Fiyatlarındaki Artışta Devam Ediyor

Ekonomik krizin etkilerini en fazla hisseden kesim olan dar gelirliler sürekli artan fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken “Pazar ve market raflarındaki ürün fiyatları çıkarken tarlalardaki ürün fiyatları da sürekli olarak geriliyor. Denetim nerede?” diyerek duruma tepki gösteriyorlar.

Türkiye genelinde çok fazla hissedilen ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli olan vatandaşlar ile tek maaşla geçinmeye çalışan orta halli aileler barınma sorunu başta olmak üzere artan fiyatlar karşısında bütçelerini yetiştirmeye çalışıyorlar.

Gıda fiyatları kadar son 2 yılda barınma giderlerinin de kendilerini çok büyük sıkıntıya soktuğunu belirten vatandaşlar seçimlerin ardından uygulanan sıkı tasarruf tedbirleri nedeniyle maaşlarına bekledikleri zamları alamamalarına rağmen market raflarındaki ürün fiyatlarındaki artışın bir yıldır durdurulamadığını ve buna sebep olarak gösterilen tarımsal üretim konusunda da çiftçilerin de ürünlerinin para etmemesinden şikayet etmelerini anlayamadıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda ne zaman sona ereceği bilinmeyen bir ekonomik krizle uğraşıyoruz. Barınma sorununu aşmaya çalışırken marketlerden ve pazarlardan aldığımız ürünlerdeki zamların bitmemesi bizleri tamamen çıkmaza sokuyor. Televizyonu izliyoruz, çiftçiler geçen seneye göre ürünlerini daha ucuza verdiklerini söylüyorlar. Marketlere gidiyoruz tam tersine ürün maliyetlerine bağlı olarak zamların yapıldığını söylüyorlar. Sabit kalan maaşlar ve düşen enflasyon rakamlarına rağmen market raflarındaki ürün fiyatları bir türlü durmuyor. Yerel veya ulusal fark etmiyor. Bu ürünleri denetlemesi gerekenler nerede? Herkes birbirini suçlayarak zam yapıyor ve işini yürütüyor. Olan sadece iki yakasını bir araya getirmeye çalışan halka oluyor. Pazar tezgahlarında çocuklarımıza meyve lüks oldu. Mevsiminde bile artık meyve alamıyoruz. Şimdi bir de okul açılıyor. Artık sebzeyi de tane ile almaya başlarız. Bizlerin maaşları sabit dururken, çiftçinin de malı para etmezken marketlerdeki ürünler nasıl oluyor da her hafta daha çok zamlanıyor?” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER