© Aksaray 68 Haber 2021

Tarım Araçlarına ve Kamyon ile TIR’lara Dikkat!

Şeker pancarı hasadının başlamasıyla birlikte özellikle Konya yolu başta olmak üzere Diğer köy ve şehirlerarası karayollarında traktörler ile kamyon ve TIR trafiği artmaya başladı.

Tarım ve hayvancılık kenti olan Aksaray’da yılın son hasadı olan şeker pancarı hasadı devam ederken Aksaray’ın tek şeker fabrikası olan Konya yolundaki şeker pancarı fabrikası yolunda ve çevresinde traktör, kamyon ve TIR trafiği artmaya başladı.

Kırsal bölgelerdeki tarım arazilerine giden yollarda da nakliye için hareketlilik yaşanırken jandarma ve polis ekipleri denetimlerini arttırdı. Yetkililer Konya yolu başta olmak üzere diğer şehirlerarası yollarda seyahat eden araç sürücülerinin dikkatli olmalarını isterken köy ve kasaba yollarında da jandarma ekipleri tonaj başta olmak üzere denetimlerini sıklaştırdı. Şeker pancarlarına ürün taşıyan TIR ve kamyonlar başta olmak üzere çok fazla şekilde römork takan traktörler de jandarma ekiplerince tek, tek kontrol edilerek kusurlu olan sürücüler de ilgili maddelerden cezai işlemlerle karşı karşıya kalıyorlar.

Özellikle akşam saatlerinde sürücülerin tarım araçları konusunda çok daha dikkatli olmalarını isteyen yetkililer açıklamalarında; “Aksaray’ın son hasat dönemi de başladı. Bu süreçte şeker pancarı ekiminin sıklıkla yapıldığı çöl bölgesi olarak adlandırılan Konya yolu üzerindeki yollar ile Ankara yolunun sol tarafından kalan bölgede çok fazla pancar tarlası var. Bu alanda çiftçilerin ve ağır tonajlı araçların hareketi arttı. Bu bölgeler başta olmak üzere diğer şehirlerarası yollarda da bu konuda dikkatli olunmasını istiyoruz. Üzücü bir kaza ile karşılaşmadan bu hasat döneminin tamamlanması tek temennimiz.

Pancar taşıyan TIR, kamyon ve traktörlere gelince; Bu araçlar konusunda da tonaj ve ışık donanımları başta olmak üzere çadır denetimleri de sürüyor. Fabrikaya ürün taşıyan araç sürücüleri bu kurallar konusunda dikkatli olmalı. Diğer yandan çiftçiler de yol treni haline getirdikleri traktörleri konusunda dikkatli olmalı. Kuralsız hareketlerinin başkalarının canına kast etmesine müsaade edilmeyecek” dediler. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER