© Aksaray 68 Haber 2021

Sınıf Geçme Puanı Yükseltildi Meslek Liseliler Tepkili

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından haftalardır gündemde tutulan sınıf geçme puanı konusunda alınan karar kesinlik kazandı. Buna göre Türkçe ortalaması 70 diğer ders ortalaması 50 olmayan öğrencilere sınıf tekrarı geliyor.

2023-2024 Eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile gündeme gelen sınıf tekrarı konusunda somut adımlar atıldı. Haftalardır TV programları ve değişik platformlarda tartışılan konular hayata geçirilirken okul devamsızlığı, not ortalamaları sınıf geçme konusunda belirleyici olacak. Daha öncede bazı TV kanallarında tartışılan ve bu sen uygulanıp uygulanmayacağı merakla beklenen devamsızlık, Türkçe derslerindeki not ortalamasının 70’e yükseltilmesi ve diğer ders ortalamasının da 50 olarak açıklanması yeni tartışmaları beraberinde getirirken açıklanan ortalamaları sağlayamayan öğrencilerle ilgili karar öğretmenler kurulu tarafından verilecek.

MEB tarafından alınan karara tepki gösteren meslek liseliler ve aileleri; “Bizler çocuklarımızı meslek için okullara gönderdik. Bu okullarda bu çocuklar mesleki eğitim görürken Türkçe başta olmak üzere diğer ders ortalamaları anlamsız. Madem öyle diğer okullarda da mesleki derslerde yetenek puanları zorunlu olsun. Baraj puanları sınıflara veya okullara göre değişmeli. Meslek lisesinde atölye gibi derse sınır konulabilirken tüm okullarda bu konuda bir baraj anlamsız. Sayısal olarak eğitim gören ve çok başarılı olan öğrenci Türkçe ders ortalaması 70 altında kalırsa başarısız olurken sözel bir öğrenci Türkçe dersi 70 üzeri olduğu için başarılı sayılacak. Artık sürekli değiştirilen eğitim sisteminden usandık. Bu uygulamadan vazgeçilmeli ve çocukların okul notlarına uygun sistemde eğitim görmeleri sağlanmalı. Meslek lisesinde okuyan bir öğrencinin mesleği üzerine bir not baraj notu olsa anlamlı gelecek” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER