© Aksaray 68 Haber 2021

Şehitlerimizin İsimleri ve Anıları Bu Merkezde Yaşatılacak

Aksaray’ın en büyük eksiklerinin başında gelen ve belediye başkanı Evren Dinçer’in seçim sözlerinden birisi olan Şehitlik müzesi nihayet bugün açılıyor.

Türkiye’nin en önemli kabristanlıklarından birisine sahip olan ve binlerce İslam âliminin mezarının bulunduğu Evrah kabristanlığı içerisinde bulunan Aksaray şehitliğinin geçmişteki durumu ve birçok ilde bulunan şehitlerimizin isimlerinin ve özel eşyalarının da sergilendiği bir müzenin olmaması çok zaman tartışma konusu olurken bundan 5 yıl önce Aksaray belediye başkan adaylığı için seçilen Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan Aksaray Şehitlik müzesinde çalışmalar tamamlandı.

Uzun ve titizlikle yapılan çalışmaların sonunda açılış hazırlıklarını da tamamlayan Aksaray Belediyesi 400 metrekare alana oturtulan ve içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sine vizyon odası, anı odası ile şehitler koridorunun da bulunduğu tesisin açılışını bugün gerçekleştiriyor. Şehitlik müzesinin açılışını bugün 16:00’da eski Genel Kurmay ve Milli Savunma Bakanı, Kayseri milletvekili Hulusi Akar yapacak.

Şehitlik müzesi ve açılış hakkında yazılı bir basın açıklaması yapan Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer; “Anadolu topraklarımızın her karışı şehit kanlarımızla sulanmıştır. Dinimiz yüce İslam'da peygamberlikten sonra en büyük mertebe olan şehitlik mertebesidir. Bizler için çok kutsal olan aziz şehitlerimizin hatıralarının ebediyete kadar yaşatılması, bağımsızlık ve vatan uğruna verilen mücadelenin iyi bilinip geleceğe aktarılması adına şehitlik müzemiz çok anlamlı bir görev üstlenecek.

Önceki dönem Milli Savunma Bakanımız Kayseri Milletvekilimiz Sayın Hulusi Akar beyin katılımıyla gerçekleşecek açılış törenimize kıymetli hemşerilerimize de davet ediyorum. Bu vesileyle vatan topraklarını bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize de sağlık selamet diliyorum” dedi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER