© Aksaray 68 Haber 2021

Sanal Mağazalar ve Dükkân Sahipleri Yok Ediyor

Aksaray’da internet üzerinden yapılan satışlardaki artış devam ederken sıkıntılı günler geçiren esnaflardan talep edilen yüksek kira giderleri birçok esnafı kara kara düşündürüyor.

Aksaray genelinde önlenemeyen kira artışlarından en fazla mağduriyeti yaşayan yerel esnaflara son darbe de sanal mağazalardan geldi. Çarşı merkezinde ayakta kalmaya çalışan esnaflar yüksek kira giderleri konusunda büyük çıkmaza girdiklerini söylerken son yıllardaki sanal mağaza alışkanlığının artması nedeniyle işlerinin de her geçen gün düştüğünü belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da da Türkiye genelinde olduğu gibi esnaflıkta sanal mağazalara yenilmeye başladı.

Devasa firmalar halkın sanal alışverişe yönlenmesi için mağazalarından daha ucuza sanal marketlerinde ürün satmaya başladı. Örnek verecek olursak Aksaray’da bir AVM içerisinde mağazası olan bir ayakkabıcının şubesinden ürün alırsanız sanal mağazasından aldığınızdan daha fazla bedel ödüyorsunuz. Bu çalışma sayesinde halk sanal mağazalardan alışveriş alışkanlığını yakaladı. Bu sayı da her geçen gün daha çok artıyor. Her sene müşteri sayımız bir önceki yıla göre azalıyor. Bu azalma artan nüfusa rağmen olduğuna göre insanlar artık sanal mağazaları tercih ediyor.

Buna bağlı olarak bizlerinde kira giderleri başta olmak üzere yükleri de artıyor. Dükkân sahipleri zam yaparken artık birçok kritere uymamaya başladılar. Çarşı merkezine baktığınızda artık boşalan dükkânlar tek, tek sarraf veya gümüşçü oluyor. Bizler de artık başak bir çıkış yolu aramaya başladık. Sanal alışveriş geleneği ile artık ulusal firmalar da büyük şubelerini kapatıp personel ve kira sıkıntısından tamamen kurtulacaklar. Bizler ayakta kalma derdindeyiz ama artık kiralarımızı bile ödeyemez duruma geldik” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER