© Aksaray 68 Haber 2021

Sanal Dolandırıcılara Dikkat!

Teknolojide gelinen son durum ve dolandırıcılara karşı alınan tedbirler sayesinde her geçen gün dolandırıcılık olayları konusunda kendilerine yeni yollar bulurken yetkililer de dolandırıcılık olayları konusunda vatandaşları uyararak cep telefonlarına gelen mesajlar ile e-mail sayfalarına gönderilen mesajlara itibar etmeyin uyarısını yinelediler.

Özellikle hediye kazandınız denilerek cep telefonlarına gönderilen mesajlardaki linklerle özel veri ve dosyalara dahi izin verildiği aynı zamanda emniyet veya savcılık adı altında gönderilen diğer mesajlarla kullanılan bilgisayarlara gönderilen virüsler ile dosyalarını kilitlendiği ve bu dosyaları açmak için de ek ödeme talep edildiği öğrenildi.

Bu türden ve daha değişik türden dolandırıcılık olayları konusunda en küçük bir şüphede dahi polis veya jandarma ekiplerine haber verilmesini isteyen yetkililer “polis, jandarma veya savcılık suçtan dolayı sizden bir şeyler istemez. En fazla aranır ve ifadeye davet edilirsiniz” diyerek linklerle gönderilen mesajların açılmaması ve maillere gönderilen e postaların emin olunmadıkça açılmamasını istediler. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER