© Aksaray 68 Haber 2021

Sadece Asayiş İçin Değil Doğa İçinde Sahadalar

Aksaray il jandarma komutanlığı bünyesinde görev yapan hayvanları koruma timi sorumluluk alanlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Aksaray’daki belde, köy ve kırsal alanlarda halkın huzur ve güvenini sağlamak adına mesai kavramı gözetmeksizin devriye ve denetimlerini sürdüren jandarma ekipleri bölge halkının sevgisini kazanırken doğal yaşamın korunması için de çalışmalarını sürdürüyorlar. Özellikle doğal yaşam alanlarının bozulmaması adında kırsal bölgelerde devriyelerini sürdüren jandarma timleri doğal yaşam alanları içerisinde zarar görmüş veya dışsal etkilerle yaralanmış olan canlıların tespiti ve korunması adına jandarma komutanlığı bünyesinde kurulan çevre, doğa ve hayvanları koruma timi ekipleri Hasandağı bölgesinde son yaptıkları alan taramasında ormanlık bölgede kanadının kırık olduğu tespit edilen bir baykuş buldular. Bulunan baykuş zarar görmeyecek şekilde muhafaza altına alındıktan sonra Aksaray doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Çalışmalara ilişkin il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER