© Aksaray 68 Haber 2021

Polis ve Jandarmadan üst Düzey Güvenlik

Güzelyurt ve Sağlık’ta tekrarlanan seçimler için güvenlik tedbirlerini günler öncesinde alan polis ve jandarma ekipleri sıkı güvenlik tedbirleri sayesinde şaibeye izin vermedi.

31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardında yapılan itirazlardan sonra YSK tarafından tekrarına karar verilen Güzelyurt ilçesi ile Sağlık kasabasındaki seçimler sorunsuz şekilde tamamlandı. Bir önceki seçimlerde bir oy fark ile belediye başkanlığı görevini kaybeden mevcut belediye başkanı Ünal Demircioğlu rakibine 293 oy fark atarak seçimin kazananı olurken bir önceki seçimlerde sadece 6 oy fark ile seçimi kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi adayı ise 287 oyda kaldı.

Merkeze bağlı sağlık kasabasında ise bir önceki seçimde 1 oy fark ile belediye başkanlığını kazanan ancak YSK tarafından verilen karar sonrası tekrarlanan seçimlerde 2004-2009 yılları arasında Sağlık belediye başkanlığı görevini yapan Abdullah Tosun 806 oy alarak tekrar seçiminde rakibine 48 oy fark atarak kesin olmayan sonuçlara göre Sağlık belediyesinin yeni başkanı oldu.Gerçekleşen seçimler için günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan emniyet müdürlüğü ile il jandarma komutanlığı seçim bölgesi olan Güzelyurt ile Sağlık beldesinde deyim yerindeyse kuş uçurtmadı. Seçim yasaklarının başlamasıyla bölgede propaganda ve toplantı gibi girişimlere izin verilmezken oy verme işleminin başlamasıyla sandıkların kurulu olduğu okullar ve dışarıda tedbirler artırıldı. Oy verme işleminin son bulmasıyla okulların bahçelerinde görevliler dışında kimseye izin verilmezken sayım işleminin sonuna kadar sandıkların bulunduğu alanlara kimse yaklaştırılmadı. Sayım işleminin son bulması ve kazanan adayların yakınlarının ve partililerin kutlamalarında diğer rakiplerle bir sıkıntı yaşanmaması için gece geç saatlere kadar bölgelerinde görev yapan güvenlik güçleri vatandaşlardan tam not aldı. (Haber: E. BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER