© Aksaray 68 Haber 2021

Park ve Bahçelerde Denetimler Artırıldı

İl genelindeki başta çocuk parkları ve millet bahçeleri olmak üzere tüm yeşil alanlar ve mesire alanlarında polis ve jandarma ekipleri denetimlerini artırdı.

Yaz ayının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile Aksaraylıların en fazla rağbet ettiği alanlardan olan çocuk parkları, millet bahçeleri, yeşil alanlar ve il genelinde mesire alanlar huzur ve güven için polis ev jandarma ekiplerince sıkı şekilde kontrol edilmeye başlandı. Özellikle bu alanlarda huzuru bozan ve uygunsuz hal ve hareketler içerisine girenlerin halkın huzurunu bozmasını engellemek ve alanlar içerisinde asayiş olaylarını önlemek için yapılan denetimler il merkezinde olduğu gibi köy ve kasabalardaki tüm mesire alanlarında da yapılmaya başlandı.

İl ve ilçe merkezlerinde polis ekiplerince yapılan çalışmalar gece 24:00’e kadar sürerken merkez dışında kalan mesire alanlarında da denetimler sanah saatlerinden akşam saatlerine kadar jandarma ekiplerince yapılıyor. Sorumlu oldukları bölgelerde devriyelerini sıklaştıran ekipler şüpheli gördükleri şahıslar üzerinde kimlik kontrolleri gerçekleştirirken merkezdeki park ve yeşil alanlar çevresinde trafik kontrollerini de sıklaştırdılar. Özellikle son günlerde halkın en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen motosikletler ve modifiye edilmiş araçların tehlikeli ve gürültülü araçlarla bölgedeki Aksaraylıların huzurlarını bozmalarını önlemek adında yapılan çalışmalar ile yeşil alan ve çocuk parkları daha güvenli hale gelirken uygulama ve denetimlerin yaz sonuna kadar değişik zamanlar da sürdürüleceği öğrenildi.

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan vatandaşlar ise polis ve jandarma ekiplerine teşekkür ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray hızlı büyümenin getirdiği olumsuzluklarla en fazla uğraşan şehir konumunda. Türkiye’nin merkezinde olması ve bu sebeple de çok fazla göç almasından kaynaklı olan kültürel sorunlar son yıllarda şehrin huzurunu da bozmaya başladı. Bu konuda kolluk kuvvetleri de durumun farkında olmalılar ki mevsimsel olarak rahatsız edici olaylarla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Sıcak havaların etkisini artırdığı yaz aylarında halkın çoğunlukla tek tercih alanı olan çocuk parkları, mesire alanları ve millet bahçeleri gece saatlerine kadar çok dolu oluyor. İnsan hareketi nedeniyle huzur bozacak olanlar da bu alanlara akın etmeye başladı. Bu sebeple polis ekipleri gerek araçlarla gerekse park ve bahçeler içerisinde motorlu ekiplerle varlıklarını hissettiriyorlar. Denetimlerin sıklıkla yapılmasından dolayı bu alanlardaki sıkıntılı kişiler uzaklaşmaya başladı. Mesire alanlarında da jandarma ekipleri sürekli olarak devriyede olduğundan bir olumsuzluk yaşanmıyor. Aileler ile diğer gruplar arasında geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılar bu yıl yaşanmadı. Polis ekiplerine ve jandarma ekiplerine çok teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER