© Aksaray 68 Haber 2021

Özkan “Yeni Vergiler Maliyetleri Arttırıyor”

Aksaray'ın ve bölgenin ulusala açılan penceresi Kanal 68 TV ekranlarının yeni yayın döneminin ilk ekonomi programı olma özelliğini taşıyan, Mali Müşavir Resul Karaüzüm'ün ilk ekonomi programı "Finans İş Şehir FİŞ", izleyicilerden yoğun ilgi görürken, programın ilk finansal program olması izleyicilerden de tam not aldı.

Kanal 68 ekranlarında yayın hayatına başlayan Mali Müşavir Resul Karaüzüm'ün sunduğu FİŞ, ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Programın ilk konuğu ise Aksaray Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdurrahman Özkan oldu.

2023 genel seçiminin ardından yaşananlara değinerek konuşmasına başlayan Mali Müşavirler Odası Başkanı Özkan, "Yeni vergi demek maliyetin artması demek. Bu da sanayici, KOBİ, şirketleri ve vatandaşları doğrudan etkileyen bir durum. Bunun üstüne de finans sisteminde bankaların kredi kısıtlamasına gitmesi ve kredileri alamaması ülkede bir bocalama dönemine girişe neden oldu. Piyasada sıcak paranın kısıtlanmasından dolayı mükelleflerimiz de tahsilatta ciddi sıkıntılar yaşadı" ifadelerini kullandı.

Mali Müşavirler Odası Başkanı Özkan, "Bankaların kredileri kısmasıyla birlikte başta inşaat sektörü sert bir şekilde düşüş göstermekte. İnşaat sektörüne bağlı olarak çalışan 200'e yakın sektörde de büyük bir daralma oldu. İnşaat sektöründeki bu daralma ile birlikte birbirine bağlantılı olarak inşaat sektörünün arz ve talep dengesindeki dengesizlikten dolayı maalesef konut fiyatları büyük bir artış göstermekte. Dolayısıyla seçimden sonra bütün sektörler ciddi anlamda büyük daralma ve nakit sıkıntısı yaşamakta. Aksaray'ın en büyük sorunu kalifiye eleman problemi. Bugün inşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörde kalifiye eleman bulamıyoruz. Üstüne üstlük biz mali müşavirler olarak bile bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyoruz" açıklamasında bulundu.

Aksaray Üniversitesi ile iş birliği sağlanarak son sınıf öğrencilerinin fiili olarak çalışmasının gerekli olduğunu belirten Özkan, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) mevzuatına göre eğitim alan öğrencilerin piyasa şartlarına hazır olmaları için fiili çalışma programına dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Öğrenim hayatının fiili çalışmalarla pekiştirilmesi gerektiğini söyleyen Özkan, özellikle İktisadi ve İdari Bilimler öğrencileri ile ilgili değişik programlar yapılabileceğini de dile getirdi. 

Özkan, "Öğrencilerimizin iş hayatında başarılı bir şekilde yer almaları ve üniversitemizin marka değerinin yükseltilmesi için gerekirse benim koltuğuma gelip oturup çalışabilirler " derken, bu konuda Aksaray Üniversitesi ile çalışma yapmadıklarını ancak yeni Rektör Alpay Arıbaş ile bunu başaracaklarına inandığını dile getirdi.

Üniversite mezunu gençlerin mesleğe hazır olmaları için etkin ve verimli kurslara yapmaya devam edeceklerini söyleyen Özkan, "Alanında deneyimli meslektaşlarımızın özverisiyle başardığımız kurslardaki tek amacımız, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine faydalı iş gücü yetiştirmek" dedi.

Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın denetimlerini artık yapay zekâ ile yaptığını ve bunun daha da gelişeceğini anlatan Özkan, "Biz meslek mensupları ve mükellefler olarak da buna uygun hareket etmek zorundayız" dedi. Değişen ve gelişen teknolojilere dikkat çeken Özkan, eğitim programlarının da buna göre tasarlanmasının şart olduğunu ifade etti.

Aksaray'ın ve bölgenin ilk ekonomik programı olan FİŞ, yaklaşık olarak bir saat sürerken, yoğun ilgiyle karşılandı. FİŞ, her hafta yeni konuklar ve yeni konularla Kanal 68 ekranlarında izleyicilerle bir araya gelmeye devam edecek. (Haber merkezi)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER